sâmbătă , 15 mai 2021 11:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se construiesc parcări noi în Iași

Locuitorii din cartierul Tătărași sunt nemulțumți de afacerile derulate de afaceristul Ionel Budeanu. Ca să aibă locuri de parcare, a defrișat copacii de lângă blocuri. Toți credeau că terenul face parte din domeniul public. FALS! Primăria Iași a renunțat la teren în favoarea dezvoltatorului imobiliar, potrivit bzi.ro.

Schemă imobiliară în cartierul Tătărași, din Iași. Dezvoltatorul Ionel Budeanu, nepotul lui Ioan Budeanu, fostul patron al firmei Coseli SA, a finalizat pe strada Ciurchi 101 F al doilea bloc de locuințe colective. Așadar, a finalizat un bloc cu 5 etaje, urmând să fie scos la vânzare și al doilea bloc cu 6 etaje. Cele două imobile au fost construite în ultimii doi ani, într-o zonă foarte aglomerată din cartier. Blocurile lui Ionel Budeanu se află la câțiva metri de celelalte imobile construite. În cursul acestei săptămâni, muncitorii angajați de afacerist au tăiat toți copacii de pe o porțiune importantă de teren, aflată în imediata apropiere a blocului F5. Locuitorii de pe strada Ciurchi sunt nemulțumiți de apariția blocurilor, dar și de defrișarea zonei.

Afaceristul Ionel Budeanu nu ar fi putut construi dacă nu ar fi fost ajutat de Primăria Iași. La începutul anului 2018, dezvoltatorul, prin societatea Styl Imobil Company SRL, a obținut o autorizație de construire pentru primul bloc, cel cu 5 etaje. Însă, erau ceva probleme cu locurile de parcare. De precizat că Ionel Budeanu a fost lăsat să amenajeze parcările pe suprafața terenului, nicidecum în subsolul clădirii, condiție impusă multor dezvoltatori. Asta, pentru că amenajarea unei parcări subterane presupune costuri foarte mari de construcție, dar și de întreținere.

Recomandări

Locuri de parcare scoase la licitație în Iași

Municipalitatea continuă activitatea de închiriere a locurilor de parcare de reședință. Astfel, pe 18 mai, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *