joi , 20 februarie 2020 10:33 am
Iasi booked.net
-1°C

Se caută PREOT CU EXPERIENȚĂ pentru biserica spitalului Sf. Spiridon

Concurs inedit la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași. S-a scos la concurs postul de preot al unității spitalicești.

Candidatul ideal trebuie să aibă minim cinci ani vechime și să aibă gradul întâi, adică să fie preot de parohie sau să fie doctor în teologie.

Candidații vor trece prin trei etape de concurs, proba dosarelor, cea scrisă și interviul. Ei vor fi evaluați atât de cadrele medicale cât și de reprezentanții Mitrolopiei.

Managerul spitalului, Ioan Bârliba, a declarat pentru publicația B1.ro că a cerut ajutor de la reprezentanții bisericii pentru o mai bună evaluare a candidaților.

Așa cum se scot la concurs posturile pentru medici, asistente medicale, infirmieri, brancardieri, așa se scoate și postul de preot. Este preotul care slujește în cadrul bisericii și dânsul are și activitate cu pacienții, practic cele 8 ore pe zi sunt alocate atât pentru slujbe cât și pentru consiliere pentru pacient. Pentru că noi nu avem oameni pregătiți în domeniu am solicitat Mitropoliei Moldovei și Bucovinei să desemneze unul sau doi reprezentanți în comisia de concurs. Concursul va conține în mod cert niște noțiuni de natură creștin-ortodoxă și am cooptat în comisie unul sau doi preoți. Tocmai pentru a formula subiectele, tocmai pentru a nu fi obiecțiuni vis-a-vis de acest concurs.” a declarat managerul spitalului, Ioan Bârliba.

În același anunț, spitalul anunță că va scoate la concurs și trei posturi de infirmiere, dintre care două de debutant și unul pentru o persoană cu o experiență de minim șase luni. Concursul va începe pe 2 septembrie, iar rezultatele se vor afișa până la finele lunii.

Recomandări

Caravana Colectiv ajunge la Iași

Timp de două săptămâni, echipa filmului „colectiv” organizează o caravană prin cele mai mari orașe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *