miercuri , 28 iulie 2021 2:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se apropie Postul Paștelui – cel mai lung și mai aspru post de peste an

Postul Paștelui este considerat cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. 
Postul Paștelui sau Postul Mare, la ortodocși, începe în acest an la data de 2 martie. Paștele ortodox va fi sărbătorit de credincioși pe 19 aprilie. Postul Catolic a început luni, 24 februarie, iar Paștele Catolic este sărbătorit pe 12 aprilie.
Pe toată perioada Postului Paștelui, începând de luni, 2 martie și până pe 18 aprilie, nu se fac nunți și botezuri. În afara zilelor de post de peste an, nu se fac nunţi în zilele Praznicelor împărăteşti şi nici în ajunul acestora, în săptămâna lăsatului sec de carne (3 – 9 martie), în Săptămâna Luminată (29 aprilie – 5 mai).
Se spune că de la postul propriu-zis pot fi scutiți copiii, femeile gravide, lăuzele și bolnavii, însă asta nu înseamnă că se pot lipsi de postul spiritual și de rugăciuni.
Conform tradiţiei stabilite cu timpul în Biserică, în cursul Postului Mare se posteşte astfel: în primele două zile (luni şi marţi din săptămâna prima) se recomandă, pentru cei ce pot să ţină, post complet sau (pentru cei mai slabi) ajunare până spre seară, când se poate mânca puţină pâine şi bea apă; la fel în primele trei zile (luni, marţi şi miercuri) şi ultimele două zile (vinerea şi sâmbăta) din Săptămâna Patimilor.

Recomandări

Bilanțul Judecătoriei Iași pe 2020

Reprezentanții Judecătoriei Iași au prezentat bilanțul activității desfășurate în cursul anului 2020. Potrivit datelor puse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *