Se anunţă miting de susţinere: „RESPECT JANDARMERIA ROMÂNĂ!”

Date:

În timp ce la televiziuni şi pe internet e plin de filme cu agresiunile jandarmilor contra unor oameni paşnici – agresiuni ce merg de la gazare până la bătăi -, pe Facebook se anunţă o adunare publică având ca scop susţinerea Jandarmeriei Române, „în campania care s-a declanşat împotriva acestei instituţii.” Adunarea va avea loc sâmbătă, 25 august 2018, în intervalul orar 14.00-17.00, în perimetrul situat între intrarea principală în Parchetul General şi intrarea principala în sediul SRI.

Adunarea publică va avea titlul „RESPECT JANDARMERIA ROMANA”, anunţă organizatoarea pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Am considerat , că este moral ca aceia care inca mai gândim în ţara asta să transmitem un mesaj de susţinere jandarmilor ,impotriva cărora este declansata o adevărată vânătoare de vrăjitoare . Susţin intru totul faptul că, dacă ? în urma unei anchete serioase şi obiective se va demonstra fără urmă de indoiala ca anumiţi jandarmi şi-au depăşit atribuţiile ? să suporte rigorile legii.

Însă până atunci ? consider că este total imoral ca asupra unei întregi instituţii să se arunce anatema , consider că este o încercare de decredibilizare totala a instituţiilor ce asigura ordinea publica .

Presiunea exercitata de-a lungul timpului atât asupra Poliţiei Romane şi acum în urma evenimentelor din 10.08. de altfel neautorizate , asupra Jandarmeriei Romane , reprezintă un joc extrem de periculos , o încercare de creare a unui haos general ,ce este favorabil doar unora.

În opinia mea ? Jandarmeria Romana ? şi-a făcut datoria , nu a apărat guvernul politic a apărat INSTITUTIA statului şi anume clădirea Guvernului unde s-a încercat intrarea prin forta . Pentru ca şi-au făcut datoria nu ii consider vinovati . S-au transmis mesaje de avertizare pe toate căile posibile , cei care au rămas ? au decis şi ca atare ? şi-au asumat consecinţele .

Cine vrea cu orice preţ un maidan ? De ce se încearcă timorarea organelor statului ? ca să fie cale libera la eventualele manifestări programate ? Cine are interes ca în ţara asta să fie haos ? Şi de ce se cauta vinovatii la Jandarmerie? şi nu la alte instituţii ce au in fisa postului precizat clar ……….informaţii cu precădere cele de siguranta nationala ? Numai cate interceptări s-au făcut prin bude si dormitoare pe tematica asta , de ce când trebuiau obţinute pentru că era cazul nu au existat ? Multe întrebări .

Va aştept sambata pe toţi aceia care gândiţi în acest mod şi pentru care cuvântul patriotism nu înseamnă doar un cuvânt de forma fără fond !”, scrie organizatoarea.

Ortografia îi aparţine acesteia.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212913049528213&set=a.1149615147778&type=3

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă pe 10 august împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime. Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

Represiunea cetăţenilor a început încă de după-amiază, jandarmii pulverizând frecvent gaze lacrimogene înspre cetăţeni paşnici, inclusiv în bătrâni, femei, fapt documentat de înregistrările video atât ale jurnaliştilor cât şi ale participanţilor la protest. Pe seară, petardele şi grenadele lacrimogene au bubuit în aer şi în mulţime, tunul cu apă a fost pus pe mulţime iar către 11 noaptea, forţele de ordine au evacuat la propriu Piaţa printr-un atac de o violenţă fără precedent. Jandarmii au dat iama în mulţime, peste tot pluteau nori de gaze iritante, oameni au fost bătuţi deşi erau cu mâinile ridicate sau aşezaţi, lumea fugea înnebunită iar ambulanţele nu mai pridideau acordând îngrijiri. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale iar plângerile la Parchetul Militar au trecut de 600.

 

Sursa: Epoch Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...