joi , 21 ianuarie 2021 4:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Școlile din Iași sunt în scenariul galben!

În perioada 19 octombrie – 6 noiembrie 2020Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a planificat, prin graficul unic de inspecţie şcolară, o inspecţie de consiliere, monitorizare și evaluare a activităţilor de predare online ce vizează 36 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi rural, plasate preponderent în scenariile galben și roșu.

La nivelul județului Iași338 de unități de învățământ sunt în scenariul galben, acesta presupunând participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Totodată, 90 de clase individuale și 38 de unități de învățământ din județ sunt în scenariul roșu, toți preșcolarii și elevii acestor școli participând la activități/lecții online. Dintre cele 38 de școli aflate în această situație, 4 sunt în scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 33 de unități de învățământ funcționează în acest scenariu din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitate, iar 1 din cauza infrastructurii/ condițiilor specifice de organizare.

Pe parcursul monitorizării, inspectorii şcolari vor asista la lecţii în regim online pentru a evalua atât funcționalitatea infrastructurii online, eficienţa măsurilor tehnice adoptate de unităţile de învăţământ, cât şi calitatea abordărilor pedagogice în mediul virtual. Sursă: bunadimineataiasi.ro

 

Recomandări

Sfârșit de școală online: bilanțul rezultatelor

Primul semestru se apropie de final, iar elevii au studiat mai mult on-line decat in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *