miercuri , 1 decembrie 2021 3:22 am
Iasi booked.net
-1°C

Școala se face cu PREZENȚĂ fizică unde rata e sub 3%

Elevii din localitățile cu incidență COVID mai mică de 3 la mie vor putea merge fizic la școală. Ministrul Educației a anunțat că prezența la cursuri nu va mai depinde, în aceste cazuri, de rata de vaccinare a personalului.

Sorin Cîmpeanu a declarat joi seară că se pregătește o decizie a CNSU în privința prezenței în unitățile de învățământ din localitățile cu mai puțin de 3 cazuri de coronavirus la o mie de locuitori.

Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU prin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice ordinul comun, astfel încât să fie permisă prezența fizică în școli și grădinițe în localitățile unde rata de incidență este sub 3 la mie, fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învățământ, a declarat ministrul.

Peste 1.700 de localități din țară au o rată de infectare mai mică de 3 la mie.

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că testele de salivă le vor putea fi administrate copiilor atât la școală, cât și acasă, de către părinți. Decizia va fi luată de fiecare școală, la nivel de Consiliu de Administrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *