joi , 9 decembrie 2021 4:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

Școala online este un eșec

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat duminică seară, la B1 TV, că școala online este un eșec din perspectivă educațională, existând consecințe și de tulburări socio-comportamentale sau bullying, din cauza lipsei socializării.

Este adevărat că avem o consolidare accelerată a competențelor digitale atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice. Este un câștig al acestei perioade. Dar educația online se poate face doar acolo unde există conectivitate, acolo unde există echipamente și acolo unde există savoir-faire, unde există acea știință de predare online din partea cadrelor didactice. Lucruri care au lipsit, unele într-o mică măsură, altele într-o foarte mare măsură. Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru. Nu a ieșit (povestea cu școala online – n.r.) și trebuie să avem curajul să spunem acest lucru. Mai avem și alte pierderi – tulburări socio-comportamentale, emoționale, multiplicarea unor situaţii de violenţă, de bullying în şcoli. Există foarte multe consecințe, nu numai educaționale, în lipsa socializări,” a afirmat Cîmpeanu, la B1 TV.

Ministrul Educației a precizat că vrea ca școala să înceapă cu prezență fizică pentru toți elevii pe 13 septembrie.

Recomandări

Modul cum vor funcționa școlile săptămâna viitoare

În conformitate cu precizările oferite astăzi de Ministerul Eudcației și Ordinul comun Ministerul Educației (5.338/01.10.2021) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *