luni , 19 aprilie 2021 4:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iași, pe lista câștigătorilor programului „Start ONG”!

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” din Iași este pe lista câștigătorilor programului „Start ONG” din luna decembrie 2020! Este vorba despre activitatea intitulată „Bucurie de Crăciun” pentru 20 de copii cu situații materiale precare”. Finanțarea pe care o primește școala ieșeană are cuantumul de 1.000 de euro.

Școala Gimnazială „Ion Simionescu” din Municipiul Iași este pe lista câștigătorilor programului „Start ONG” din luna decembrie 2020. Este vorba despre premierea activității intitulate „Bucurie de Crăciun” pentru 20 de copii cu situații materiale precare. Finanțarea pe care o primește școala are cuantumul de 1.000 de euro. Proiectul școlii – câștigător al competiției de finanțare din luna decembrie 2020 – își propune ca în preajma Sărbătorilor de Iarnă să ofere pachete cu alimente, jucării, cărți, rechizite și materiale igienico-sanitare pentru 20 de copii aflați în dificultate și pentru familiile acestora.

Astfel, sunt urmărite o serie de obiective specifice precum gestionarea situațiilor de vulnerabilitate a copiilor care provin din familii aflate în dificultate, oferirea unui ajutor concret în contextul pandemiei, ținând cont de starea materială precară generală a acestora. Se are în vedere și cultivarea optimismului, prevenirea abandonului școlar și menținerea unei legături apropiate cu mediul educațional, chiar și în contextul scenariului roșu – învățământul exclusiv on-line (prin oferirea cărților și a rechizitelor). Așa cum se știe, majoritatea copiilor traversează o perioadă dificil de gestionat la nivel emoțional și social, în contextul pandemiei COVID-19. Între aceștia, cei mai afectați sunt elevii cu posibilități materiale foarte reduse, un grup destul de numeros, din nefericire. Acești copii și familiile lor au nevoie, pe lângă suport emoțional, și de ajutor material în această perioadă marcată de riscuri dintre cele mai variate.

La această nevoie răspunde proiectul „Bucurie de Crăciun” finanțat prin programul „Start ONG” lansat de un mare lanț de hypermarketuri din Germania și implementat de Asociația „Act for Tomorrow”, prin care echipa Școlii Gimnaziale „Ion Simionescu” din Iași primește susținere pentru 20 de copii cu situații materiale precare, potrivit bzi.ro.

Ne așteptăm ca proiectul nostru să contribuie vizibil la starea de bine a beneficiarilor, atât la starea emoțională, cât și la cea fizică. Pachetele cu alimente și produse igienico-sanitare vor ajuta familia cu posibilități financiare reduse să se bucure, în zilele de Crăciun, de alimente consistente, iar măștile, dezinfectanții și produsele de igienă vor fi, cu siguranță, extrem de utile. De asemenea, sprijinul oferit va contribui la prevenirea și la diminuarea abandonului școlar, dar și la creșterea motivației pentru învățare în rândul copiilor ce provin din astfel de familii”, afirmă reprezentații școlii, coordonatori ai proiectului ce se va desfășura în aceasta lună.

Recomandări

Modificări privind desfășurarea activității școlilor de șoferi din Iași

Școlile de șoferi nu vor mai necesita, pentru păstrarea valabilității autorizației, un procent minim de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *