miercuri , 14 aprilie 2021 2:56 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sclavie în Ciurea: păziţi cu câinii pentru a avea grijă de oi şi vaci

Judecătorii ieşeni au plasat în arest la domiciliu un individ din comuna Ciurea care este acuzat că a exploatat prin muncă doi tineri fără adăpost.
Dan Ciubotariu este acuzat de supunere la muncă forţată, lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire. El este originar din localitatea Dumbrava, comuna Ciurea, sat situat la doar câţiva kilometri de Iaşi. Potrivit procurorilor., informează adevarul.ro

Ciubotariu are o fermă şi trăieşte din vânzarea produselor lactate, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi„Din cercetările efectuate s-a stabilit că pentru a desfăşura activităţile necesare la fermă (păscutul vacilor, al oilor, mulsul acestora, curăţenie, etc.), inculpatul racola persoane fără adăpost sau provenind din zone rurale, cărora le lua cărţile de identitate, după care le forţa să presteze diverse activităţi la fermă, în sensul că le lovea cu pumnii şi picioarele, asmuţea câinii asupra lor, îi ameninţa cu acte de violenţă, sau îi închidea în barăşi pe timpul nopţii pentru a nu putea fugi”, a precizat Monica Palaghia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Dan Ciubotariu a fost ridicat de oamenii legii pe 3 decembrie, când la domiciliul său a fost efectuată şi o percheziţie. Potrivit unor surse judiciare, până la acest moment, anchetatorii ieşeni au identificat două victime.

Recomandări

O formă non-fizică a abuzării: neglijarea copilului

În ultimele decenii au avut loc progrese importante în înţelegerea mecanismelor de dezvoltare a copilului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *