luni , 19 aprilie 2021 3:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

Scandalul Cîmpeanu: Unde „scuipă” societatea civilă, „pupă” un sindicalist ieşean

Numirea politrucului Sorin Cîmpeanu (ex-PC, ex-Pro România, ex-ALDE) la Educaţie a stâtrnit mii de reacţii critice în societatea civilă şi lumea politică. Inclusiv liderul PLUS, Dacian Cioloş, a bătut obrazul colegilor din PNL pentru propunerea făcută.

Liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, a sărit în apărarea rectorului care a promovat, ca ministru, o amnistie mascată a plagiatorilor. De altfel, surse politice convergente susţin că numirea lui Cîmpeanu la Educaţie s-a făcut la presiunea sindicatelor din învăţământ, potrivit ziaruldeiasi.ro.

„Sunt dezbateri controversate în ceea ce privește numele noului Ministru de la Educație- Sorin Câmpeanu!  Pot spune că este una dintre cele mai echilibrate și mai elegante persoane care au ocupat în trecut  acest portofoliu. Mai mult, vorbim și de o remarcabilă carieră profesională în spate cu care nu se pot lăuda mulți. Fac aceste afirmații din ipostaza persoanei care a avut ocazia să-i cunoască personal pe toți cei care s-au succedat în această funcție în ultimii 10 ani. Adevărata problemă care se prefigurează în acest moment este cea legată de lipsa finanțării. Noul ,,Program de Guvernare” -( am mai avut unul celebru prin 2017)- prevede alocarea a 6% din PIB  pentru Educație până în anul 2024!!!!  Aici m-aș fi așteptat să fie adevăratele dezbateri!!! Dar trebuie să ai și cu cine și cu ce…”, a scris Lăcustă pe Facebook.

Recomandări

O nouă lege a fost promulgată de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea care îi iartă pe evazioniști de închisoare dacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *