Scandal în CJ Iași: pista de la Aeroport se degradează, siguranța pasagerilor este în pericol și nimeni nu face nimic! (VIDEO)

Date:

Consilierii județeni ai Opoziției au cerut șefilor Consiliului Județean (CJ) și ai Aeroportului Iași să ia măsuri urgente pentru siguranța pasagerilor care trec prin cea mai mare poartă aeriană din Moldova.

 

Consilierul județean UNPR Mircea Manolcahe a atras atenția șefilor din CJ că sunt probleme grave la Aeroport, la pista de decolare-aterizare, iar siguranța pasagerilor este pusă în pericol.

„În urma reviziei din 15 ianuarie 2018 s-a constatat că nu au fost finalizate lucrările de remediere a defecțiunilor constatate anterior precum și că nu s-a asigurat impermeabilizarea suprafeței de rulare a pistei înainte de intrarea în sezonul rece, favorizându-se astfel apariția și dezvoltarea degradărilor mai mari ale structurei de rezistență a pistei in timp (crăpaturi, gropi, burdușiri, denivelări etc.).

S-a mai constatat și desprinderea materialului utilizat la fixarea lămpilor de baliaj, prezentând risc ridicat de smulgere și aruncare de catre jetul de aer a aeronavelor la decolare-aterizare”, a spus Manolache.

Consilierul județean UNPR Mircea Manolache a cerut măsuri pentru asigurarea exploatării lucrării în condiții normale de siguranță, mai ales că, în aprilie, s-a constatat că problemele nu au fost remediate.

Manolache a cerut un punct de vedere și din partea noului director general al Aeroportului, Cătălin Bulgariu, pe care-l consideră responsabil de scăderea numărului de pasageri tocmai datorită deficiențelor semnalate la pistă.

Atmosfera în Consiliu s-a încins în momentul în care președintele Maricel Popa a declarat că problema pistei nu este una importantă, ci una de la… diverse. Conducerea CJ și a Aeroportului au încercat să minimalizeze importanța deficiențelor, lucru care i-a iritat pe toți consilierii Opoziției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Piața Producătorilor LOCALI din Zona Metropolitană IAȘI (1 – 2 octombrie)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI)...

Parlamentul a votat creșterea SALARIILOR primarilor și președinților de CJ

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, în calitate de...

Îi cunoașteți? Acești doi TINERI implicaţi într-un caz de tâlhărie sunt căutați de poliţiştii IEȘENI

Îi cunoașteți? Acești doi tineri implicaţi într-un caz de...

Pasajul SOCOLA urmează să intre în REABILITARE

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local...