miercuri , 17 iulie 2019 1:21 pm
Iasi booked.net
-1°C

Scandal de proporţii pe banii proveniţi din donaţii în cazul umanitar al Andreei Rodiana, fata din Iaşi bolnavă de cancer (VIDEO)

Andreea Rodiana Fumu este o elevă de 16 ani la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” din Iaşi care, anul acesta, a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos: sarcom pelvin, cu metastaze pulmonare şi osoase.

De mai bine de 3 luni, Andreea Rodiana este internată la Viena, timp în care fata a fost supusă atât chimioterapiei, cât şi radioterapiei în zona pelviană şi la plămâni. Urmare a radioterapiei, starea fetei s-a înrăutăţit, suferind mai multe complicaţiii care necesită alte intervenţii, neprevăzute iniţial.

Doar că, în timp adolescenta se luptă cu boala, un conflict care a uluit pe toată lumea a izbucnit la începutul lunii august pe reţelele de socializare, scrie observator.tv.

Părinţii fetei au făcut o postare pe Facebook, în care aduc acuzaţii grave unei românce stabilite în Germania, care a organizat o strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Andreea Rodiana.

Costel și Carmen Fumu acuzau ca din suma de aproximativ 59.000 de euro care s-a strâns din donații, în conturile lor nu au ajuns decât aproximativ 39.000 de euro, lipsind suma de 20.000 de euro. Astfel, aceștia acuzau că Alexandra Walther, inițiatoarea campaniei, nu ar dori să transfere toţi banii strânşi pentru tratamentul Rodianei.

Dosar penal, în joc sunt zeci de mii de euro

În urmă cu câteva zile, părinţii fetei au depus o plangere penala impotriva Alexandrei Walther.

“Acum aproximativ o luna v-am adus la cunostinta despre status-ul campaniei strangerii de fonduri pentru Andreea Rodiana prin intermediul platformei Facebook, unde ati donat o mare parte dintre dumneavoastra.

Pentru ca doamna Alexandra Walther, persoana care a initiat campania de strangere de fonduri, nu a transferat toti banii atat de necesari tratamentului Andreei Rodiana, am apelat la ajutorul unui avocat din Romania, care a incercat in cateva randuri sa rezolve aceasta problema pe cale AMIABILA. Din pacate, doamna Alexandra Walther nu a raspuns solicitarii noastre, asa ca am fost nevoiti sa depunem plangere penala impotriva dumneaei la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi dar si la Facebook.

Apelăm la dumneavoastră, la toți cei care ne cunosc, cu următoarea RUGĂMINTE: dacă cunoașteți un avocat, sau pe cineva care ar cunoaște un avocat în localitatea/ în apropierea localității 67061 Ludwigshafen am Rhein din Germania, vă rugăm să ne puneți în legatură pentru a ne reprezenta (contra cost) în procesul de recuperare a fondurilor pentru tratamentul Andreei Rodiana. Andreea Rodiana este internată la Viena de mai bine de 3 luni, fără întrerupere, timp în care a fost supusă atât chimioterapiei, cât și radioterapiei în zona pelviană și la plămâni. Urmare a radioterapiei, starea Andreea Rodiana s-a înrăutățit, suferind mai multe complicații care necesită alte intervenții, neprevăzute inițial. Vă mulțumim tuturor pentru ca ne sunteți alături!”, este mesajul postat, în 9 septembrie, pe Facebook, de Costel și Carmen Fumu.

Replica Alexandrei Walther

În urma acelei postari publice, Alexandra Walther a reacționat în mediul online, acuzând că părintii Rodianei nu au putut dovedi faptul că banii donați au fost folosiți în scop terapeutic și că restul banilor proveniți din donații au fost opriți de fiscul german, întrucât nu puteau fi justificați.

Alexandra Walther a explicat ce s-a intamplat. “Deci, ca sa fie pe întelesul tuturor… si mai ales pe întelesul tau, draga Costel si Carmen Fumu, si nu numai! Intr-o buna zi, aflând de cazul acestei fete, in nestiinta mea, cu toate ca nu regret ca i-am bagat câteva zeci de mii de euro in cont, am luat o decizie extrem de proasta!

Am înfiintat aceasta actiune. Încercând sa o ajut pe Andreea si familia ei pe care eu personal nu am cunoscut-o la acel moment. Am primit actele fetei, am umblat pe la medici, am dat zeci de telefoane si am mers la nenumarati medici… dovada este in mailuri si mesaje. Bineînteles ca fiecare medic a dat un raspuns negativ! Atunci, m-am gasit la aceasta actiune. Am încercat sa o fac, nu am putut! Mi s-au cerut documente! O firma nonprofit! Nu am asa ceva!

Din nestiinta, mi-am pus firma mea in joc! Am trimis toate actele si bineînteles contul firmei mele! Acelasi cont unde au intrat toti banii! Bani care au fost mai departe trimisi catre Carmen Fumu, de la care, oameni dragi, niciodata nu am primit un multumesc! Nu am avut nevoie! Dar, prietenii mei, eu si o gramada de alti oameni am donat!

Dupa ce au început sa intre banii, am avut primul soc! Doua luni nu am primit niciun ban! Dovada contul meu! Banii au fost blocati!

Nu am stiut ce se întâmpla! Am tot asteptat si telefonat cu banca! Banii firmei si totul era blocat! Tin sa mentionez, locuiesc in Germania, o tara cu legi si ordine cu care, noi romanii, nu suntem obisnuiti”, a scris pe Facebook, Alexandra Walther.

Recomandări

Un singur ofertant la licitaţia pentru 16 tramvaie în Iaşi: vom avea tramvaie poloneze

Un producător polonez a depus singura ofertă la licitaţia pentru 16 tramvaie noi în Iaşi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *