vineri , 21 ianuarie 2022 5:38 pm
Iasi booked.net
-1°C

Satul Ciurbești a devenit capitala folclorului ieşean

În perioada 21-22 august 2021, satul Ciurbești, comuna Miroslava a devenit capitala folclorului ieșean.

A șaptea ediție a Festivalului Folcloristica, organizată de Asociația SUPER TINERI (ASIRYS) și Asociația Ciurbeștenii, în parteneriat cu Primăria Miroslava, a reunit 185 de artiști, meșteri și voluntari, din numeroase localități ieșene: Aroneanu, Ciurbești, Cornești, Feredeni, Budești, Mânjești, Slobozia, Deleni, Schitu Stavnic, Iași, Podu-Iloaie, Târgu Frumos, dar și din străinătate: Țara Bascilor, Irlanda, Letonia și Turcia.

La Parada Satelor s-au înscris 5 sate: Budești, Ciurbești, Cornești, Feredeni și Slobozia. Parada Satelor a început cu o plimbare a delegaţiilor săteşti prin Ciurbești, doamna Eugenia Stan prezentându-le celor implicați patrimoniul natural și cultural local. Parada a continuat pe scenă, unde fiecare sat a prezentat tradiții, dansuri, cântece şi produse tradiţionale din sat ori comună. Concursul Parada Satelor a fost jurizat de Krista Lipska (Letonia), Demet Durdu (Turcia), Fiona O’Neill (Irlanda), Roxana Onu (România) și Ioana Ursache (România).

Premiul pentru cel mai frumos sat a fost obţinut de satul Feredeni. Celelalte premii obţinute la parada satelor au fost:- Slobozia – Premiul pentru incluziune- Budești – Premiul pentru cel mai bun produs tradițional- Cornești – Premiul pentru spontaneitate.

Concursul pentru cel mai frumos desen a fost acordat Mariei Cristina Rotaru, din Iași. Evenimentul a fost sprijinit și de Consiliul Județean Iași, cât și de Corpul European de Solidaritate, un program al Uniunii Europene.

Recomandări

Școala Gimnazială „Colonel Constantin Langa‟ din Miroslava va primi elevii într-o clădire nouă și modernă

Astăzi, 10.12.2021, a avut loc inaugurarea unei noi structuri a Școlii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa‟, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *