luni , 25 mai 2020 8:29 am
Iasi booked.net
-1°C

Sărbători pascale cum n-au mai fost. Ce vom face de Înviere (VIDEO)

Părintele Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a vorbit duminică, din biserică, despre modul în care credincioșii vor participa, anul acesta, la cea mai mare sărbătoare a creștinătății. 

“În mediul rural, Sfintele Paști pot fi duse acasă, în condiții de igienă totală, în pahar de unică folosință și în pungă. Credincioșii vor primi și o pastorală, cuvintele noastre de Paște. Vor fi pastorale simple, cuvântul să ajungă la dumneavoastră, să îl citiți, să vă bucurați, să vă mângâiați. În noaptea de Paște, după ce se vor trage clopotele, la ora 12, în toată românia creștină, când veți vedea că preoții vă îndeamnă Veniți de luați lumină!, să aprindeți toți lumânările. 

Ieșiți în curte, ieșiți în ogradă, nu rămâneți în casă, ieșiți în noapte. După ce preotul va zice de trei ori Veniți de luați lumină!, va zice atunci de trei ori Hristos a înviat și vom cânta împreună odată, și atunci toți de la țară, în toate curțile, în noapte, la ora 12, și cei de la blocuri, în oraș, să iasă în balcoanele blocurilor și să cânte toate orașele, toate localitățile, toate văile și toți munții din România creștină să răsune de imnul de biruință Hristos a înviat. Cred că și pandemia ar da înapoi.

Să transformăm această situație într-o biruință, într-un gest care să cutremure lumea! Facem Paști duhovnicești, fără etalarea traistelor, a ținutelor. Ar fi unic, ar pătrunde lumina lui Hristos în tot internetul, ar vedea toatălumea cum trăiește România praznicul Învierii Domnului. Toată România se transformă într-o noapte plină de lumină! Amin!”, au fost cuvintele preotului.

 

loading...

Recomandări

92 de cetățeni români, printre care și lucrători sezonieri, au fost repatriați din Germania

Ministerul Afacerilor Externe  informează că 92 de cetăţeni români, printre care şi lucrători sezonieri, au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *