luni , 17 mai 2021 12:47 am
Iasi booked.net
-1°C

Sărbătoarea de 1 Decembrie în condiții speciale

Anul acesta, ieşenii vor avea de un 1 Decembrie atipic. Vremurile în care municipalitatea ieşeană împărţea porţii cu fasole şi ciolan au devenit istorie, Ziua Naţională a României urmând a fi celebrată fără manifestările obişnuite. Doar iluminatul festiv, care oricum  n-are legătură cu sărbătoarea românilor, le va aminti ieşenilor că, cel puţin calendaristic, au intrat în iarna 2020-2021. „Sărbătorile de iarnă vor fi şi ele prejudiciate de pandemie, din păcate. Eu cred că aceasta pandemie a lovit cel mai mult în tânăra generaţie, nu şcoală, nu sărbători, nu vacanţă. Numai nu au avut bieţii de ei. Vom orna oraşul, vom porni iluminatul festiv de sărbători pe data de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. Pe care vrem să o şi marcăm într-un mod aparte având în vedere şi vremurile pe care le trăim. Nu va mai fi Orăşelul Copiilor, nu facem târguri de iarnă, încercam să respectăm toate aceste măsuri de izolare socială şi vom recupera, dacă se va putea”, a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit ziarulevenimentul.ro.

Edilul-şef a prezentat şi maniera în care va fi marcată Ziua Națională a României. Astfel, se va intona doar imnul național în fața Palatului Culturii și se va arbora drapelul național. Nu va exista nici fanfară și nici paradă militară. „Pentru ziua de 1 Decembrie vom avea în vedere arborarea steagului naţional şi intonarea imnului în faţa Palatului Culturii, într-un cadru restrâns. Nu va fi fanfara, ci de pe un dispozitiv electronic audio. Vom pune în evidenţă faptul că este ziua noastră naţională. Vom pune în cutiile poştale imnul naţional, să ştie ieşenii că este ziua noastră naţională şi vom încerca să facem foarte multe evenimente online, în special pentru tânăra noastră generaţie. Nu va fi nici parada militară de niciun fel, nu scenă, nu discursuri, nu vom face absolut nimic. Atât timp cât şcoala nu funcţionează nu ne permitem să organizăm niciun fel de eveniment”, a conchis Mihai Chirica.

„Nu va mai fi Orăşelul Copiilor, nu facem târguri de iarnă, încercam să respectăm toate aceste măsuri de izolare socială şi vom recupera, dacă se va putea” – Mihai Chirica, primarul Iașului.

Recomandări

Unde se relaxează ieșenii în prima zi de Paște

Restricțiile impuse de pandemie, dar și vremea rece i-au ținut pe ieșeni închiși în casele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *