vineri , 16 aprilie 2021 10:09 am
Iasi booked.net
-1°C

Săptămâna prevenirii traficului de persoane 12 – 18 octombrie 2020

În perioada 12 – 18 octombrie 2020, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Iași (A.N.I.T.P.- CR Iași) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să  abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.

La nivelul Centrului Regional Iași se vor desfăşura activităţi de informare şi prevenire destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile. Activităţile vor presupune întâlniri cu grupuri ţintă, dezbateri, diseminare de materiale informative, activități online etc.

Toate activitățile se vor desfășura cu respectarea regulilor igienico-sanitare impuse de contextul actual al pandemiei de Covid-19.

Una din activități va fi realizată în colaborare cu Asociația ,,Glasul Vieții”  și va consta într-o întâlnire cu beneficiarii Centrului Educațional ,,Damian și Cosma”, care vor primi din partea specialiștilor informații din sfera traficului de persoane și recomandări pentru a evita victimizarea. Vor mai fi organizate activități la Aeroportul Internațional Iași, pe Bulevardul Ștefan cel Mare, precum și activăți online cu elevii unor unități școlare din mun. Iași și Vaslui. Îi avem ca parteneri în aceste activități pe reprezentanții IPJ Iași-Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Județean Anticorupție Iași, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog-Iași, Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași, Biblioteca Județeană ,,Gh. Asachi” Iași, Asociația ,,Glasul Vieții”.

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane de către instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor naţional.

 

 

Recomandări

IRO Iași și Fundația Enable România derulează 2 programe regionale de prevenire a cancerului

Institutul Regional de Oncologie Iași și Fundația Enable România vor implementa 2 programe regionale de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *