Salonul Ofertelor Educaţionale – ediţia 2018, deschis joi, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi

0
234
Foto: Radio Iași

Salonul Ofertelor Educaţionale, eveniment ajuns la cea de-a XV-a ediţie, este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, în vederea  promovării şcolii ieşene şi sprijinirii procesului de orientare în carieră a tinerilor.

 

Eveniment  de tradiţie în spaţiul educaţional ieşean, Salonul ofertelor educaţionale, reuneşte instituţii de învăţământ care îşi promovează ofertele de învăţământ liceal, profesional, dar și dual, pentru anul 2018-2019.

Ediţia din acest an are loc joi, 19 aprilie, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi. Evenimentul va debuta cu Gala Avanpremieră pentru carieră –  festivalul filmelor de prezentare a liceelor şi şcolilor profesionale din judeţul Iaşi, începând cu ora 10:00, în Aula „Mihai Eminescu”, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi locale, a elevilor şi a părinţilor.

Vizitarea standurilor de promovare a ofertelor educaţionale pentru absolvenţii claselor a VIII-a şi părinţii acestora se va desfăşura joi, 19 aprilie, între orele 12.00 şi 18.00.

Salonul ofertelor educaţionale constituie o experienţă educaţională nonformală, ce armonizează emoţiile, interogaţiile şi frământările de gând ale elevilor gimnazişti cu mândria apartenenţei liceenilor la instituţii cu specific şi amprentă proprie. Evenimentul oferă contexte de informare, oportunităţi de analiză a ofertei educaţionale, secvenţe de planificare a propriilor cariere, astfel încât aspiraţiile tinerilor să devină realitate.

Alegerea școlii constituie un moment important în viața fiecărui tânăr întrucât acesta este începutul unui drum spre profesia de mai târziu. Elementul esențial în acest proces de decizie îl constituie opțiunea personală a elevului, stabilită în acord cu abilităţile, interesele şi oportunităţile de pe piaţa muncii.

Cariera este asemenea unei hărți, cu drumuri posibile, suișuri și coborâșuri. Învăţăm să o citim împreună, elevi, părinţi şi profesori, într-un proces de informare şi decizie interactiv, dinamic şi provocator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.