Salariații din sistemul medical vor să iasă în stradă

Date:

Sistemul medical are nevoie de resurse. Membrii Federatiei Sanitas au decis sa iasa in strada pentru a-si cere drepturile. Sindicalistii vor iesi marti in strada, pentru a reaminti guvernului promisiunile facute in aceasta pandemie.

Saptamana viitoare, cadrele medicale din Iasi vor sa iasa in strada pentru protesta impotriva deciziei Guvernului de înghețarea a salariilor si sporurilor. In ultima perioada au avut loc mai multe mitinguri prin care asistenti medicali, infirmieri, brancardieri si membri ai personalului auxiliar si-au exprimat nemultumirile.

Pentru cele 10 luni de lupta cu coronavirus, doar o parte din cadrele medicale si-au primit sporurile de risc. Sindicalistii imputa si lipsa materialele sanitare de protectie.

Zilele urmatoare, maine va fi activa o platforma online in care vom semna o petitie pentru pastrarea prevederilor din lege si o data cu aprobarea bugetului pentru sistemul sanitar sa ramana in continuare transa de crestere prevazuta de la 1 ianuarie, iar daca acest lucru nu se va intampla, incepand de saptamana viitoare de marti vom solicita o comisie de dialog social la prefectura. Vom deplasa un numar de oameni care ne va fi aprobat in fata prefecturii pentru a ne manifesta si intr-o etapa ulterioara, probabil ca vom solicita autorizatie pentru a merge chiar in Capitala si a manifesta. Colegii care lucreaza in UPU nu au primit acest stimulent despre care v-am vorbit, l-au primit o parte din angajatii din sistemul sanitar, finantati de la casa de asigurari. Pentru ca unora, Ministerul Sanatatii nu a binevoit sa puna la dispozitie sumele necesare pentru acordarea acestui stimulent. Ministerul Sanatatii fiind cel care finanteaza Unitatile de Primire Urgente. si va dati seama cat de nemultumiti sunt ei cand in prag de sarbatoare, in prag de an nou, o parte dintre angajati isi primesc acest drept si ei care sunt primii care intra in contact cu orice pacient intr-o unitate sanitara nu-si primesc acest drept, potrivit Iulian Cozianu, presedinte Sanitas Iasi.

Presedintele Sanitas Iasi a mai precizat ca principalul motiv a iesirii in strada a cadrelor medicale este blocarea cresterilor salariale pentru personalul auxiliar sanitar, infirmiere, brancardieri, ingrijitoare si personalul TESA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria IAȘI va organiza acţiunea cultural-caritabilă ”Copii de nota 10”

Cu ocazia începerii noului an școlar, Primăria Municipiului Iaşi,...

Radu BOTEZ, fost VICEPRIMAR al IAȘULUI, noul director ECOPIAȚA

Fostul viceprimar Radu Botez a fost numit director interimar...

Romeo VATRĂ, director pe 4 ani la Aeroportul IAȘI! A dat concurs

Este vorba despre Romeo Vatră, desemnat în funcția de...