duminică , 28 noiembrie 2021 11:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Șahista ieșeană Miruna Daria Lehaci a adus o nouă medlaie la Iași

Șahista ieșeană Miruna Daria Lehaci a reușit o nouă performanță notabilă, cucerind medalia de argint la Campionatul Național pentru senioare de la Olănești.

În vârstă de doar 15 ani, Miruna, sportivă pregătită la CS Politehnica Iași de antrenorul Vasile Manole, a acumulat 6,5 puncte și s-a clasat pe locul 2, după experimentata Corina Peptan (CSM București) – 7 puncte. De notat că în runda a 6-a Miruna a reușit să o învingă pe Corina Peptan (40 de ani), dar sportiva ieșeană a ratat titlul după ce a remizat ulterior în două runde succesive, scrie radiohit.ro.

Pe locul 3 s-a clasat sportiva Silvia Raluca Sgîrcea, de la CSM București – 6 puncte.

La doar 15 ani, Miruna Lehaci se poate mândri cu numeroase performanțe internaționale, având în palmares un argint european cu echipa, două titluri continentale la șah rapid și blitz, precum și un titlu mondial la șah școlar.

CS Politehnica Iași a mai fost reprezentat la Olănești de șahista Ema Obadă (13 ani), care s-a clasat în final pe locul 11, cu 4,5 puncte, mai scrie radiohit.ro.

La masculin, titlul național a revenit maestrului internaţional Lucian Costin Miron (CSU Universitatea de Vest Timişoara) – 7 puncte, podiumul fiind completat de Tiberiu Georgescu (ACS Vados Arad) – 7 puncte şi Marius Manolache (CS Studenţesc Medicina Timişoara) – 6,5 puncte.

Vladislav Nevednichy, CS Politehnica Iași, s-a clasat pe locul 4, cu 6,5 puncte, ratând medalia de bronz la departajare, în timp ce George Stoleriu s-a situat pe un onorant loc 8, cu 6 puncte.

Recomandări

Spitalul de Boli Infecţioase îşi redeschide Secţia de ATI pentru pacienţii non-Covid

Măsura va fi urmată pe 1 decembrie şi de alocarea a 60 de paturi pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *