miercuri , 14 aprilie 2021 2:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

S-au strâns sume frumoase din amenzile date în perioada stării de urgență. Unde vor merge banii

Ministrul de interne Marcel Vela a declarat sâmbătă seara la Digi24 că amenzile date în perioada stării de urgență pentru nerespectarea restricțiilor din ordonanțelor militare se ridică la peste 600 de milioane de lei (120 de milioane de euro), iar acești bani vor merge către zona medicală și persoanele vulnerabile.

Ministrul a spus că au fost sancționate 300.859 de persoane. Dintre acestea, 2.128 sunt cercetate, majoritatea pentru acte de teribilism sau violențe comise sub influența alcoolului, iar poliția a întocmit 1.673 de dosare penale.

Ministrul Vela a mai spus că la sfârșitul lunii mai se va face o analiză și se va decide exact cum vor fi alocați banii. El a reamintit că dacă au fost plătite în 24 de ore, amenzile au fost reduse la jumătate. De asemenea, a apreciat că o proporție relativ mică din rândul celor amendați au contestat amenzile.

Pe de altă parte, ministrul de interne a precizat că în cazul înlocuirii stării de urgență cu starea de alertă după 15 mai, vor exista în continuare amenzi pentru restricțiile care vor rămâne în vigoare, dar e prematur să indice un ordin de mărime pentru aceste sancțiuni.

Recomandări

123 de amenzi la o singură razie în Iaşi, pentru cei care care au refuzat să poarte masca de protectie

Zeci de poliţiştii au făcut o razie în pieţe, mall-uri şi mijloacele de transport în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *