miercuri , 23 iunie 2021 12:11 pm
Iasi booked.net
-1°C

S-a ”descătușat” de acuzații. Dosarul președintelui CJ, Maricel Popa a fost închis

Dosarul pentru care a fost acuzat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa,  de fapte de abuz în serviciu, dar şi de fapte de corupţie, a fost clasat zilele trecute de către DNA Iaşi. Procurorul de caz care s-a ocupat de acest dosar, Cristina Chiriac, a dispus clasarea pentru toate faptele de care Popa fusese suspectat, inclusiv câteva pentru care se începuse urmărirea penală lunile trecute, după ce DNA a oferit detalii publice despre acest dosar.

Potrivit unor surse judiciare, ordonanţa de clasare emisă de procurorul Cristina Chiriac nu este încă definitivă şi mai poate fi atacată de părţi în următoarele aproximativ două săptămâni. Aceleaşi surse au arătat că acuzaţiile au fost clasate deoarece anchetatorii au considerat că nu sunt prevăzute de legea penală sau că autorii nu le-ar fi comis cu vinovăţia cerută de lege. Clasare a fost dispusă şi în privinţa acuzaţiilor celorlalţi suspecţi din dosar, Daniel Achiţei şi Ioan Echimov.

În noiembrie 2017, DNA acuza că, în perioada 2016-2017, Maricel Popa în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, beneficiind de ajutorul lui Daniel A­chiţei, ar fi încălcat prevederile legale pri­vind desfăşurarea activităţilor de in­vestiţii şi reabilitare a infrastructurii ju­deţene, în sensul că, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreţinerea dru­murilor judeţene. „Concret, în contextul unui scandal mediatic creat în le­gătură cu lucrările de întreţinere ce se efectuau pe drumul judeţean 248A(Iaşi – Voineşti – Ţibăneşti), suspectul Popa Maricel a stopat lucrările respective pe mo­tiv că ar exista nereguli la efectuarea lucrărilor, fără ca această hotărâre să ai­bă la bază vreo expertiză tehnică“, au precizat procurorii. Aceştia mai arătau la mo­mentul respectiv că Popa ar fi determinat exluderea unei societăţi din cadrul unei asocieri care câştigase contractele amintite şi ar fi înlocuit-o cu altă firmă. De asemenea, cu presupusul ajutor al lui Daniel Achiţei, preşedintele CJ a mai fost acuzat de anchetatori că a retras activitatea de deszăpezire din sarcina unei firme şi ar fi oferit-o firmei Eky Sam.

Recomandări

O bătrână din Iași a fost păgubită de 6000 lei

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani sub îndrumarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *