duminică , 16 mai 2021 8:22 pm
Iasi booked.net
-1°C

Rujeola este „mult mai periculoasă decât ne-am imaginat anterior”

Două studii efectuate asupra copiilor nevaccinați într-o comunitate protestantă din Olanda au descoperit că rujeola șterge memoria sistemului imunitar al bolilor anterioare, revenind la o stare mai asemănătoare cu cea a bebelușului și, de asemenea, lasă corpul mai puțin echipat pentru a lupta împotriva noilor infecții.

„Am găsit dovezi foarte puternice că virusul rujeolic distruge de fapt sistemul imunitar”, a spus prof. Stephen Elledge, genetician la Harvard Medical School și co-autor al unuia dintre lucrări. „Amenințarea rujeolei este pentru oameni mult mai mare decât ne-am imaginat anterior”.

Ratele de vaccinare reduse au dus la creșterea cu aproape 300% a infecțiilor cu rujeolă din 2018. Marea Britanie și-a pierdut recent statutul de protecţie în faţa rujeolei din cauza scăderii ratei imunizării MMR (rujeolă, oreion și rubeolă). Acoperirea a 95% din populație este considerată necesară pentru a preveni focarele. Printre copiii cu vârsta de 24 de luni în Anglia, vaccinarea a scăzut de la 91,2% în 2017-18 la 90,3% în 2018-19, cea mai mică rată din 2010, relatează evz.ro.

Recomandări

Recomandarea Ministrului Sănătății pentru părinți

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, recomandă părinților să-și vaccineze copiii împotriva coronavirusului când vor avea această …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *