luni , 17 mai 2021 3:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Ruginoasa: 13 ani de detenție pentru un minor acuzat de crimă

Un adolescent de 16 ani din judeţul Iaşi a primit o pedeapsă de 13 ani de detenţie într-un centru pentru minori după ce a fost găsit vinovat de omor calificat.

El a comis fapta pe când avea 15 ani, la scurt timp după ce a abandonat şcoală, eveniment care, se arată în motivarea sentinţei, l-ar fi influenţat în mod negativ. Cei doi autori, cât și victima sunt din Ruginoasa.

Ionuţ Alexandru Palade a fost judecat alături de un consătean în vârstă de 39 de ani, Gheorghiţă Panciuc, zis Pichia, alături de care a comis fapta de omor calificat. Adultul, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, în timp ce minorul Palade a primit o pedeapsă de 13 ani într-un centru de detenţie pentru minori. Ambii au fost obligaţi de judecători să achite şi daune de 80.000 de lei aparţinătorilor victimei, dublu faţă de cât stabilise prima instanţă.

Sentinţa este definitivă. Fapta lor a avut loc pe 11 mai 2019, atunci când, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan pe care l-au avut cu victima, au lovit-o pe aceasta cu biciul, parul şi picioarele. Victima a suferit multiple fracturi şi, din acest motiv, a decedat. Panciuc este recidivist, absolvent de opt clase şi cunoscut în şcoală ca având preocupări infracţionale încă de când era tânăr. El a fost condamnat încă de la 18 ani, pentru tâlhărie. Adolescentul cu care a comis faptele pare a-i călca pe urme. Palade provine dintr-o familie în care părinţii s-a despărţit din cauza infidelităţii mamei şi a consumului de alcool al tatălui. Lăsat nesupravegheat, minorul şi-a ales un anturaj greşit, care l-a determinat să renunţe şi la şcoală, şi să comită infracţiuni.

„Mama inculpatului a relatat că în timpul frecventării cursurilor şcolare minorul era ambiţios, făcea sport, a urmat cursul de trompetist şi intenţiona să finalizeze studiile şcolare pentru a ocupa un loc de muncă alături de fratele său mai mare, în străinătate, însă influenţa anturajului deviant a fost definitorie, prietenii acestuia convingându-l să renunţe la şcoală pentru că oricum nu îi este de folos“, se arată în motivare.

Decizia de condamnare a celor doi este definitivă.

Recomandări

Fostul soț al unei asistente de la Neurochirurgie și-a ucis mama chiar de ziua acesteia. După ce a comis crima, a așteptat poliția lângă cadavru

Un ieșean a sunat ieri la un post de televiziune național și a anunțat că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *