miercuri , 25 noiembrie 2020 9:44 am
Iasi booked.net
-1°C

Românii ignoră masca: spitalele se aglomerează în ritm alarmant

Relaxarea permisă după rigorile ordonanțelor militare reface forța COVID-ului și umple iar spitalele în ritm alarmant.

Din aroganță, indiferență ori inconștiență, mulți români transformă regulile în nereguli. Strada mare nu pare să mai țină seama de distanțarea socială recomandată. Iar spațiile închise rămân locul cu cele mai multe nereguli pe metrul pătrat, notează Digi24.

București, Piața Progresul, etajul 1. Un negustor care nu poartă mască tușește. Chiar dacă clienții sunt obligați să poarte mască și au acces în interior doar dacă termoscaner-ul de la parter constată că au o temperatură corporală normală… sus, la tarabele de legume și fructe, peisajul se schimbă: destui negustori țin masca sub bărbie, pe braț sau nu o poartă deloc.

Aroganța e vie și printre cetățenii din autobuze, troleibuze și tramvaie.

Nerespectarea regulilor de protecție împotriva noului Coronavirus se reflectă-n bilanțul infectărilor. Tot mai multe cazuri în ultimele zile.

Visul unei veri lipsite de griji a fost, se pare, doar un balon de săpun. Cei conștienți de situație se protejează! Dar, din cauza celor iresponsabili, încă le e frică.

Femeie: Lumea deja consideră că e viața dinainte! Și nu e normal!

Reporter: Ce vă dezamăgește cel mai mult?

Femeie: Faptul că lumea nu mai respectă niște condiții.

Reporter: Ca de exemplu?

Femeie: În piețe e aglomerație, pe stradă, în autobuze, lumea circulă tot ca înainte, văd, fără să-și drămuiască activitățile.

Reporter: Vă este teamă?

Femeie: Da! Sincer îmi este teamă!

Femeie: Probabil că nu conștientizează. Că nu li s-a întâmplat lor! Și dacă nu li se întâmplă lor, probabil că nu conștientizează! Ne este teamă! Normal că ne este teamă!

Bărbat: Există și copaci stricați! Că pădure fără uscături…

Reporter: Ce facem cu ei?

Bărbat: Nu știu. Ar trebui… Dar e cam târziu să-i educi! E lipsă de educație! Probabil cumulată cu multă aroganță, lipsă de respect față de ceilalți.

Recomandări

Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru sărbătorile de iarnă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis luni, 23 noiembrie 2020, faptul că vom avea …

One comment

  1. Numai prostii si minciuni … cica tot mai multe cazuri …. de unde stiti ma ? S-au dus toti la spitale pe capete sa se verifice la cel mai mic simptom de gripa ? Eu nu m-as duce la spital nici batut daca as incepe sa tusesc … o tratez singur la izolare – in ritmul asta nimeni nu ar sti vreodata daca am avut corona sau doar un virus …. asa ca lasati vrajeala cu ” TOT MAI MULTE CAZURI ” … au venit medicii acasa la noi la apartament sa ne controleze sau de unde apar cazurile astea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *