Românii care vor să se interneze într-un spital privat vor plăti mai puțin

Date:

De la 1 iulie românii vor putea utiliza banii pe care îi plătesc statului pentru sănătate și dacă vor fi internați la privat.

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență prin care CNAS le va deconta spitalelor un preț fix pentru fiecare zi de spitalizare, același pe care îl dă și spitalelor de stat.

Există un deviz estimativ, care are un format standard, pe care furnizorul privat va trebui să i-l ofere oricărui asigurat care vine să se trateze și să detalieze foarte clar începând cu cât acoperă fondul pentru rezolvarea cazului și ce sume se percep în plus de către furnizorul privat”, a explicat președintele CNAS Adrian Gheorghe.

Dacă, pe parcursul spitalizării este nevoie de îngrijiri suplimentare, pacientului i se va solicita acordul.

Tarifele au fost stabilite acum foarte mult timp și nu au fost actualizate deloc. Un motiv legat de acesta este că structura costurilor a evoluat foarte mult și în acest moment nu se mai știe cu exactitate care este costul real”, a mai transmis Adrian Gheorghe.  De anul viitor, românii vor plăti contribuție personală și pentru consultațiile și investigațiile pe care le vor face în privat, pe același sistem. Măsura va intra în vigoare la 60 de zile după aprobarea bugetului de stat pe anul 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea RUS, acuzat că lua ”taxă de protecție” de la INTERLOPI

Gazeta de Cluj a dezvăluit faptul că destituirea fostului...

UAIC a deschis anul UNIVERSITAR 2022-2023

Luni, 26 septembrie 2022, la ora 11.00, a avut...

Două noi cazuri de variola MAIMUȚEI au fost confirmate în România

Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate...