luni , 21 iunie 2021 3:41 am
Iasi booked.net
-1°C

„Românie, draga mea”, cea mai recentă piesă lansată de artista Laura Olteanu, dedicată românilor din diaspora (VIDEO)

Artista Laura Olteanu a lansat recent piesa „Românie, draga mea”, însoţită şi de videoclip, piesă dedicată în special românilor din diaspora, românilor de pretutindeni.

Îndrăgita interpretă de muzică populară Laura Olteanu şi-ar dori ca această piesă să devină „imnul” românilor care şi-au anunţat participarea la protestul de mare amploare de pe 10 august 2019, din Bucureşti, protest organizat de Tommy Tomescu (medic stomatolog stabilit în Marea Britanie) şi diaspora, la un an după cel în urma căruia sute de români au fost răniţi în timpul altercaţiilor cu jandarmii.

„Românie, draga mea” este o prelucrare după renumita melodie „Cântă cucu-n Bucovina”, pe versurile lui Constantin Mandicevschi, scrise în 1904. Vasile Mucea, unul dintre primii rapsozi ai Bucovinei, a descoperit acest cântec în folclor, în satul Corceşti, Raionul Storojineţ, Nordul Bucovinei, în anul 1943. Cântecul a fost înregistrat prima dată, în anul 1996, de muzicianul Grigore Leşe.

Artista Laura Olteanu a dorit să continue într-un fel proiectul „Acasă-i România”, proiect de suflet, care a unit inimile românilor din ţară şi de peste hotare. Albumul de muzică populară ,,Acasă-i România’’, lansat alături de Orchestra Fraţilor Advahov, conţine un buchet de 12 melodii de dragoste, de joc şi voie bună.

Melodia „Acasă-i România” şi videoclipul acesteia s-au dorit izvorâtoare de frumuseţe, tradiţie, istorie, credinţă, dar şi durere. „O durere a generaţiei actuale, o durere, la rândul ei, izvorâtoare de încredere în viitor, în viitorul acestei ţări. Fie că ne stârneşte nostalgie, durere, dragoste de neamul şi de aceste locuri minunate dăruite de Dumnezeu, cred că ne regăsim cu toţii în ceea ce am dorit să transmită melodia”, a completat suceveanca. Mesajul piesei se pare că şi-a atins scopul şi a ajuns la sufletul românilor de pretutindeni, cât mai aproape de inima „fraţilor mei români”.

Artista speră ca şi cea mai recentă piesă, „Românie, draga mea”, să aibă succes şi românii să se regăsească în mesajul cântecului. „Iubesc folclorul şi muzica populară românească, motiv pentru care în repertoriul meu se găsesc piese din aproape toate zonele ţării. Indiferent dacă e folclor sau muzică de petrecere, atunci când eu cânt încerc să fiu cât mai aproape sufleteşte de cei care mă ascultă”, a spus Laura Olteanu pentru publicația monitorulsv.ro

Recomandări

Concert Direcția 5, „Take, Ianke și Cadîr”, expoziția „Geniul lui Da Vinci” și alte propuneri, pe agenda Palas în această săptămână

Iubitorii de teatru, cinefilii și cei cărora le este dor să meargă la concerte sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *