sâmbătă , 25 mai 2019
Iasi booked.net
-1°C

România, pregătește-te! Vin trei zile de răcire accentuată a vremii

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de răcire acentuată a vremii, însoţită de intensificări ale vântului. Avertizarea intră în vigoare duminică seară, la ora 23:00 şi este valabilă până miercuri dimineaţă.

Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

Pe regiuni au fost emise şi două atenţionări cod galben, de  vânt puternic, valabile în ziua de 24 septembrie, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania şi nordul Moldovei (între orele 02:00 – 10:00) şi în Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană (între orele 10:00 – 23:00)

În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp pot fi şi rafale.

 

Sursa: Realitatea.net

Recomandări

Grindina a făcut prăpăd în Nordul Moldovei. Un oraș a fost acoperit de alb

Grindina a făcut totul alb în jur. O vijelie puternică, însoţită de o ploaie cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *