România importă peste 8.000 de tone de unt și 70.000 de tone de brânză. Sectorul alimentar autohton este la pământ

0
242

O analiză a Băncii Naționale a României arată că sectorul alimentar autohton este unul dintre cele mai puțin performante la nivel European, potrivit fermierinromania.ro.

Gradul excesiv de fragmentare a fermelor, reducerea continuă a efectivelor de animale, spațiile insuficiente de colectare, depozitare și transport sunt doar câteva dintre cauze, precizează BNR.

În primele cinci luni din acest an, exporturile României de alimente și animale vii în Uniunea Europeană (UE) au scăzut cu 1,5% comparativ cu aceeași perioadă din 2018, în timp ce importurile au crescut cu 13 procente, arată fermierinromania.ro.

Schimburile comerciale dintre România și țările membre UE pentru principalele produse lactate:

UNT –  România a exportat, în perioada ianuarie – aprilie 2019, 20 de tone și a importat 3,450 de tone.

BRÂNZĂ – România a exportat 3.494 tone de brânză în spațiul comunitar, în primele patru luni din acest an,  și a importat 24.040 tone.

LAPTE PRAF – România a exportat 38 de tone în perioada ianuarie – aprilie, importând 386 tone.

LAPTE PRAF DEGRESAT – În perioada ianuarie – aprilie 2019, România a exportat 54 tone în UE și a importat 2.102 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.