joi , 28 ianuarie 2021 7:18 am
Iasi booked.net
-1°C

România are pregătite 2.500 de paturi pentru bolnavii de coronavirus

Ministrul interimar al sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că în România sunt pregătite în jur de 2.500 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus. 

Dintre acestea, 95 sunt la terapie intensivă, știut fiind faptul că boala poate da dificultăți respiratorii severe. De asemenea, în țară sunt pregătite peste 4.000 de locuri pentru carantină, scrie digi24.ro.

„Avem la dispoziţie undeva în jur de 4.000 de locuri de carantină la nivel naţional – o cifră confortabilă având în vedere situaţia în care ne aflăm. Locurile de spitalizare sunt în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase din România, iar din acestea, 95 sunt paturi de terapie intensivă”, a spus Victor Costache.

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a precizat că sunt „4.172 de locuri în 125 de locaţii, aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe”.

În acest moment, în jur de 1.000 de persoane ar trebui să se afle în regim de autoizolare la domiciliu.

În ceea ce privește carantina, la București au fost două persoane care au venit de la Wuhan și care deja au ieșit din carantină, acum mai sunt în carantină cele șase persoane care au fost la bordul navei de croazieră Diamond Princess și a căror stare este bună, mai sunt în județul Dolj opt persoane care au venit din Lodi, Italia, localitate aflată în regim de izolare, iar în Galați au fost preluate duminică seara trei persoane pentru carantină.

Recomandări

Veşti proaste pentru românii care vor să meargă în Marea Britanie: Şi test negativ, şi izolare 10 zile

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile britanice au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *