vineri , 21 ianuarie 2022 4:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

Robotul NAO, terapeutul copiilor, prezentat în Sala Mare a Primăriei

Asociaţia ROR, în parteneriat cu Asociaţia Centrul Terapeutic Marea Neagră de sprijin al persoanelor cu autism din Constanţa, a organizat ieri, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, evenimentul „Nao, terapeutul copiilor“.

Dezvoltat de compania americana Robot for Autism, NAO este socotit cel mai spectaculos robot umanoid realizat până în momentul de faţă. Acesta a ajuns sa lucreze în peste 200 de instituţii de învăţământ, vorbeşte 20 de limbi de circulaţie internaţională, inclusiv limba română, şi a fost prezent până acum în mai bine de o sută de ţări din întreaga lume.

Nao vorbeşte limba română. Are softul adaptat. Aici este Zora. Ea vorbeşte în limba engleză, înţelege engleza, dar face diferite activităţi. Au ajuns la Constanţa în primăvara acestui an. Am reuşit să-i achiziţionez printr-un concurs de proiecte. Costul celor doi roboţi a fost de 37.000 de euro. Noi îi folosim pentru programe de intervenţie terapeutică pentru copiii cu tulburări de dezvoltare. Dar mergem şi în şcoli pentru programe educaţionale. Reuşim să le captăm atenţia. Răspund mult mai prompt în faţa robotului decât în faţa profesorului. Ar trebui câte un roboţel în fiecare şcoală. Putem să le predăm lecţii de geografie“ , arată Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului Marea Neagră din Constanţa.

La eveniment au participat reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale care se ocupă de problemele copiilor cu autism Star of Hope România, ANCAAR – filiala Iaşi şi Surâsul Albastru, dar şi mulţi elevi.

Am comunicat organizaţiilor din Iaşi care se ocupă cu problema copiilor cu autism ca anul viitor să aplice la Primărie pentru a obţine finanţare pentru achiziţionarea acestor roboţi care şi-au dovedit importanţa în terapia celor mici.“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Recomandări

­­­­­­Eveniment internațional dedicat problematicii protecției consumatorilor

În cursul zilei de vineri, 10 decembrie 2021, la sediul Primăriei Municipiului Iași a avut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *