miercuri , 23 iunie 2021 10:44 am
Iasi booked.net
-1°C

Rezultat negativ la testare în cazul bărbatul din Stolniceni Prăjescu suspect de coronavirus

Testul  pentru coronavirus efectuat pe probele recoltate de la bărbatul de 72 de ani din Stolniceni Prăjescu, întors de câteva zile dintr-o zonă de risc din Italia, a ieșit negativ.

Potrivit newspascani.com, acesta s-a prezentat în cursul zilei de miercuri, 4 martie, în Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Pașcani, acuzând dificultăți de respirație și episoade de tuse.

Având în vedere că bărbatul călătorise recent într-o zonă din Italia afectată de epidemia de coronavirus, medicii au anunțat Direcția de Sănătate Publică și au transferat pacientul la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, pentru investigații medicale.

În momentul de față, conform Prefecturii Iași, în județ, nu sunt persoane confirmate cu coronavirus. Toate testele efectuate la persoane cu suspiciuni de infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi au ieşit negative. Conform ultimei raportări, în județul Iași, 572 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică, iar nici un pacient nu este în carantină.

Reamintim, în România sunt 6 pacienți care au fost testați pozitiv pentru coronavirusul Covid-19, ultimele  două cazuri au fost confirmate ieri, fiind vorba de un bărbat de 71 de ani din Suceava, și un tânăr de 16 ani din județul Timiș.

Autorităţile au adoptat ieri o hotărâre legată de scenariile privind evoluţia şi intervenţia în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că primul scenariu presupune existenţa a până la 25 de cazuri, iar ultimul, cel de al patrulea, presupune diagnosticarea a peste 2.000 de cazuri, el precizând că se poate ajunge şi la măsuri precum închiderea şcolilor.

Recomandări

O ieșeancă a plătit aproape 50.000 lei pe teste PCR pentru a-și vedea mama în spital

O femeie din Iași, care are mama internată la un spital privat, a trebuit să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *