joi , 21 octombrie 2021 9:21 am
Iasi booked.net
-1°C

Două femei și un bărbat, reținuți pentru infracțiunea de proxenetism

La data de 23 septembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a două femei de 41 și 21 de ani și a unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada iunie – septembrie 2021, aceștia ar fi înlesnit și favorizat practicarea activităților de prostituție de către mai multe persoane de sex feminin, în mai multe locații, din municipiul Botoșani, în vederea obținerii de foloase materiale.

În acest context, la data de 23 septembrie a.c., bărbatul de 41 de ani a fost identificat în trafic, pe strada Pacea, din municipiul Botoșani. În urma percheziției autovehiculului, în interiorul acestuia au fost identificate mai multe bunuri, constând în două cutii cu filtre pentru confecționarea țigaretelor, un dispozitiv pentru mărunțit ce prezintă în interior urme de substanță vegetală, un pachet de staniol ce conținea o substanță vegetală tip mugure, o țigară confecționată artizanal și una parțial arsă.

Fiind testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțele canabis, cocaină și amfetamină.

Ulterior acestor activități, polițiștii au pus în executare 3 percheziții domiciliare la locuințele celor trei persoane bănuite de comiterea faptei, din municipiul Botoșani.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza și care au fost folosite în activitatea infracțională, printre care carduri bancare, telefoane mobile,cartele SIM și suma de 20.000 de lei.

Cei trei au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de proxenetism și cultivarea, producerea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Servicului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Poliției Municipiului Botoșani.

În documentarea activității infracționale s-a beneficiat și de sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Suceava și Serviciului Operațiuni Speciale Botoșani.

Recomandări

14 persoane au vândut droguri în prima zi a festivalului UNTOLD

În prima zi a festivalului UNTOLD, jandarmii şi poliţiştii clujeni au depistat 14 cazuri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *