Rețeaua 5G pusă în pericol de climatul de investiții. România este un exemplu

Date:

Climatul de investiţii, nu securitatea, este cel mai mare risc pentru introducerea reţelelor 5G în Europa, spune șeful Ericsson, companie ce este unul dintre marii furnizori de echipamente pentru rețelele de comunicații.
Europa riscă să rămână în urma altor regiuni în oferirea de servicii mobile 5G din cauza reglementărilor oneroase şi a investiţiilor slabe, nu din cauza îngrijorărilor provocare de securitatea reţelelor, a avertizat luni directorul general al companiei Ericsson, Borje Ekholm, transmite Reuters.
Comisioanele mari pentru spectrumul înalt, incertitudinile legislative şi lipsa investiţiilor sunt îngrijorări mai presante, a spus Ekholm, referindu-se la apelurile Statelor Unite de a interzice utilizarea echipamentelor de reţele furnizate de producătorii chinezi, din motive de securitate, scrie news.ro.

”Asta are legătură mai mult cu atractivitatea investiţiilor în reţele 5G”, a afirmat Ekholm într-o conferinţă de presă susţinută la Mobile World Congress, eveniment care are loc anual la Barcelona.

Ekholm nu şi-a asumat nicio poziţie faţă de apelurile Statelor Unite de interzicere a echipamentelor Huawei Technologies, cel mai mare producător de reţele de telecomunicaţii din lume, din cauza îngrijorăriilor provocate de legătura apropiată cu statul chinez, care implică riscuri de spionaj cibernetic, mai scrie news.ro.

”Depinde de naţiunile noastre să decidă politica de securitate naţională”, a spus Ekholm, adăugând că acest lucru îngrijorează clienţii. Reamintim că Guvernul a introdus prin OUG 114 o taxă de 3% pe veniturilor operatorilor de servicii de comunicații mobile, măsură primită de aceștia cu proteste puternice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Apel al salvamontiștilor: Nu mergeți pe MUNTE în pantofi sau SANDALE

După un sezon în care nu a trecut nicio...

SURSE: Guvernul taie fondurile serviciilor SECRETE la rectificarea bugetară

Guvernul condus de generalul (r) Nicolae Ciucă dorește să...

Președintele ANAF a prezentat topul „șmecherilor” care sfidează STATUL

Cea mai mare diferenţă dintre veniturile declarate de un...