vineri , 22 octombrie 2021 1:02 pm
Iasi booked.net
-1°C

Rețeaua 5G pusă în pericol de climatul de investiții. România este un exemplu

Climatul de investiţii, nu securitatea, este cel mai mare risc pentru introducerea reţelelor 5G în Europa, spune șeful Ericsson, companie ce este unul dintre marii furnizori de echipamente pentru rețelele de comunicații.
Europa riscă să rămână în urma altor regiuni în oferirea de servicii mobile 5G din cauza reglementărilor oneroase şi a investiţiilor slabe, nu din cauza îngrijorărilor provocare de securitatea reţelelor, a avertizat luni directorul general al companiei Ericsson, Borje Ekholm, transmite Reuters.
Comisioanele mari pentru spectrumul înalt, incertitudinile legislative şi lipsa investiţiilor sunt îngrijorări mai presante, a spus Ekholm, referindu-se la apelurile Statelor Unite de a interzice utilizarea echipamentelor de reţele furnizate de producătorii chinezi, din motive de securitate, scrie news.ro.

”Asta are legătură mai mult cu atractivitatea investiţiilor în reţele 5G”, a afirmat Ekholm într-o conferinţă de presă susţinută la Mobile World Congress, eveniment care are loc anual la Barcelona.

Ekholm nu şi-a asumat nicio poziţie faţă de apelurile Statelor Unite de interzicere a echipamentelor Huawei Technologies, cel mai mare producător de reţele de telecomunicaţii din lume, din cauza îngrijorăriilor provocate de legătura apropiată cu statul chinez, care implică riscuri de spionaj cibernetic, mai scrie news.ro.

”Depinde de naţiunile noastre să decidă politica de securitate naţională”, a spus Ekholm, adăugând că acest lucru îngrijorează clienţii. Reamintim că Guvernul a introdus prin OUG 114 o taxă de 3% pe veniturilor operatorilor de servicii de comunicații mobile, măsură primită de aceștia cu proteste puternice.

Recomandări

Eficientizarea procesului de vaccinare în Iași

Pentru eficientizarea procesului de vaccinare în județul Iași, se organizează activități specifice de vaccinare la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *