miercuri , 17 iulie 2019 1:57 pm
Iasi booked.net
-1°C

Resturi de la masa bogaților: România a importat anul trecut DEȘEURI ALIMENTARE din SUA în valoare de aproape 10 milioane de dolari

România a importat din SUA, în 2017, deșeuri alimentare în valoare de 9,7 milioane de dolari. Este vorba despre o valoare de peste opt ori mai mare decât cea înregistrată în 2016, informează economica.net, citând un raport al Departamentului pentru Agricultură al SUA care citează date Eurostat.

Astfel, aproximativ 12% din alimentele importate de peste ocean reprezintă deșeuri alimentare.

Concret, țara noastră a importat anul trecut deșeuri alimentare cu 762% (de 8,6 ori) peste nivelul din 2016 și de 13,4 ori mai mult decât în 2015. Astfel, acest tip de deșeuri a ajuns pe locul cinci în clasamentul celor mai importate produse din SUA după tutun, alimente diverse, cereale și semințe și băuturi.

„Valoarea totală a importurilor realizate de România în 2017 a atins valoarea de 8,3 miliarde de dolari, SUA având o cotă de numai 1%. Cu toate acestea, chiar dacă încă este foarte mică, cota de piață a produselor americane pe piața agroalimentară din România a crescut cu 28% față de 2016, ceea ce reprezintă o creștere importantă”, se arată în raportul USDA.

Pe lângă deșeurile alimentare, România importă din SUA și PET-uri. Asta în condițiile în care fabricile care reciclează trebuie să aducă materie primă din străinătate pentru a-și atinge capacitatea de producție.

 

Sursa: B1.ro

Recomandări

Vedetă de Instagram, decapitată de iubit. Tânărul a postat fotografiile cadavrului pe Internet cu un mesaj de regret

De un sfârșit tragic, demn de filmele de groază a avut parte o tânără din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *