vineri , 16 aprilie 2021 10:54 am
Iasi booked.net
-1°C

Restricții de circulație, astăzi 14 octombrie, de Sfânta Parascheva. Liturghia va fi oficiată cu 500 persoane, pe pietonalul Șt. cel Mare

Mai multe restricții de circulație vor fi instituite în Iași de Sfânta Parascheva pentru Liturghia de la Catedrala Mitropolitană.

Astăzi, 14 octombrie 2020, pe pietonalul Ștefan cel Mare de lângă Catedrala Mitropolitană va avea loc Liturghia oficiată de sărbătoarea Sfintei Parascheva. La Liturghia oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, vor putea participa doar câteva sute de persoane, respectând distanțarea fizică din cauza pandemiei COVID-19. În plus, arterele principale din zona Catedralei vor fi închise, traficul rutier urmând a fi restricționat.

Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt de la intesecția cu strada I.C. Brătianu ar urma să fie închis traficului rutier în cursul zilei de mâine, 14 octombrie 2020. Liturghia oficiată de prelații Mitropoliei Moldovei și Bucovinei de sărbătoarea Sfintei Parascheva 2020 a făcut ca autoritățile ieșene să ia o serie de măsuri în acest sens. În plus, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, la slujbă vor participa mult mai puține persoane decât de obicei.

Sărbătoarea de Sfânta Parascheva din 14 octombrie 2020 aduce însă o serie de restricții majore. Pe lângă restricțiile legate de închiderea Bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt de la intesecția cu strada I.C. Brătianu, traficul va fi oprit și pe strada Agatha Bârsescu de lângă Teatrul Național Iași. În plus, la Liturghie nu vor participa mii de persoane ca în anii anteriori, ci numai câteva sute. Până acum, restricțiile impuse de autorități au făcut ca zeci de persoane care nu au buletin de municipiu să protesteze pe pietonalul de lângă Primăria Iași.

Baldachinul Sfintei Cuvioase Parascheva, împodobit cu flori. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a decis să scoată racla.

La Slujba de Liturghie vor participa 500 persoane pe scaun, dar și unele persoane în picioare, cu respectarea distanței. Credem că va fi ocupat nu numai pietonalul, ci și zona spre Casa Modei. Zona va fi închisă începând din 13 octombrie 2020. Arealul se va întinde până la Casa Cărții.”, a spus viceprimarul Radu Botez, potrivit bzi.ro.

Pe lângă cei 500 de credincioși care vor putea urmări Liturghia de pe pietonal, de Sfânta Parascheva 2020 se vor mai monta și ecrane gigant în două zone din centrul municipiului Iași apropiate de Mitropolie. În calcul vor mai intra și alte restricții de circulație în Iași în cursul zilei de 14 octombrie 2020.

Vor fi montate și două ecrane lângă Palatul Culturii și în Piața Unirii, unde vor participa câte 200 de persoane pentru a asculta slujba. Toate instituțiile care participă direct la această organizare au fost la ședință, iar fiecare dintre ele știe ce are de făcut într-o asemenea situație, de la Jandarmie până la Poliția Locală. Se va restricționa circulația pe Agatha Bârsescu și pe I.C. Brătianu. Totodată, va fi schimbată și modalitatea de a ajunge la Mitropolie pentru cei care doresc să meargă la racla Sfintei Parascheva. Intrarea va fi dinspre strada Cantacuzino și nu de pe pietonal”, a mai adăugat viceprimarul Radu Botez, potrivit sursei citate.

Recomandări

Autoritățile impun noi reguli pentru evitarea aglomerației la cumpărături

Noi reguli în magazine pentru evitarea aglomeraţiei. Oamenii vor face cumpărăturile diferit faţă de cum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *