vineri , 5 martie 2021 3:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Restaurantele din Iași vor putea fi deschise. Curtea de Apel a Iași le-a dat dreptate antreprenorilor ieșeni

Conform unei decizii a Curţii de Apel Iași, restaurantele din Iași vor putea fi deschise. Decizia a fost luată după de mai mulţi oameni de afaceri au contestat decizia autorităţilor de a impune interdicţii pentru baruri şi restaurantele.

Decizia de anulare a interdicţiilor impuse de autorităţi a fost luată după ce 7 oameni de afaceri din Iași, administratorii unor restaurante din municipiu, au atacat ordinul emis de autorităţi Totuşi, activitatea restaurantelor va fi oarecum perturbată pentru că magistraţii au decis că doar 30% din capacitatea unităţilor să poată primi clienţi

În urmă cu o săptămână, Tribunalul Iași pronunţă o decizie asemănătoare tot într-un proces pe aceeaşi speţă. Acum a venit rândul magistraţilor de la Curtea de Apel Iași să se pronunţe asemănător. Din aceste considerente se pare că restaurantele ar putea fi deschise cât de curând. Prima decizie, cea luată de Tribunalul Iaşi nu producea efecte reale. Asta pentru că cei care au dat în judecată interdicţia au atacat ordinul emis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgentă. Din aceste considerente, ca şi la anularea restricţiilor de la pelerinaje, decizia era una la suprafață, fără efecte juridice reale.

Totuşi, proprietarii au decis să atace, la Curtea de Apel și decizia luată printr-o Hotărâre de Guvern, hotărâre care prelungea starea de alertă şi închiderea restaurantelor. Hotărârea a fost luată pe data de 14 octombrie şi producea efecte de pe data de 15 octombrie.

‘’privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19’’

Totuşi, decizia de anulare a interdicţiilor este una parţială. Judecătorii au decis să declare faptul că, din Hotărârea dată de Guvern trebuie eliminată sintagma: ‘’şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitor’’. Din aceste considerente, restaurantele vor fi deschis în pofida faptului că într-o localitate incidenta cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la mia de locuitori, dar doar la o capacitate de 30% din restaurant/bar, potrivit bzi.ro.

Curtea de Apel Iași a dat o decizie pe data de 14 decembrie 2020. Momentan, restaurantele nu vor putea fi deschise pentru că decizia pronunţată ieri de magistraţi nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie și Justiție.

Recomandări

Președintele Politehnicii Iași a fost scos din sărite de decizia privind amânarea partidei cu Viitorul

Ciprian Paraschiv, președintele Politehnicii Iași, a fost enervat de decizia oficialilor de a amâna din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *