miercuri , 1 decembrie 2021 10:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

Reguli de cazare în căminele USV Iași

Universitatea de Ştiinţe ale Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” a decis să condiţioneze cazarea în căminele instituţiei de învăţământ superior.

În contextul creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 şi a creşterii numărului de cazuri inclusiv în judeţul Iaşi (doar astăzi s-au depăşit, pentru prima oară în valul al IV-lea, 100 de infectări), Agronomia a decis că în căminele instituţiei de învăţământ superior se vor putea caza studenţii în anumite circumstanţe. Fie aceştia vor prezenta certificatul european de vaccinare, care atestă ori faptul că sunt vaccinaţi, ori că au trecut în ultimele 180 de zile prin boală, fie prezintă rezultatele unui test rapid sau PCR la un laborator autorizat, fie acceptă să fie testaţi la faţa locului într-unul dintre punctele care vor fi amenajate chiar în mijlocul campusului.

Rectorul instituţiei de învăţământ superior spune că a luat această decizie după ce a fost consultată legislaţia în vigoare şi cu un scop major: din toamnă, toate cursurile la Agronomie se vor relua în modul faţă în faţă. „Înainte de a se caza studenţii vor face un test sau vor prezenta rezultatele unui test, doar cei care nu sunt vaccinaţi. Cei vaccinaţi vor prezenta certificatul de vaccinare ce va atesta şi dacă au trecut prin boală. Testul va fi unic, doar înainte de cazare, nu periodic, o să ne organizăm să avem puncte de testare în campus. Am făcut deja diligenţe către DSP şi încercăm să vedem cum ne organizăm, pe modelul evenimentelor mari care au avut loc”, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iaşi.

Recomandări

Campania de vaccinare antigripală, continuă

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *