miercuri , 8 decembrie 2021 2:41 am
Iasi booked.net
-1°C

Regulamentul simulării de BAC 2019. Ce nu trebuie să facă elevii la simulare

Simulare Bac 2019. Regulament și ce trebuie să știe elevii claselor a XI și a XII-a care susțin simularea la Bacalaureat 2019. Ce este interzis pentru elevi în sala de examen.

Dacă elevii din clasele gimnazială au scăpat de simularea la Evaluarea Natională, a venit rândul liceenilor de a XI-a și a XII-a să simtă febra unui examen național. Astfel că, în perioada 18-21 martie, aceștia susțin simularea la Bacalaureat, cu mențiunea că, elevii de a XI-a nu vor da simularea la proba la alegere a profilului, care pică joi, 21 martie. Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie și pot fi trecute în catalog.
Simulare Bac 2019 Edu.ro Regulament. Ce nu ai voie să faci
Testările la simulare încep la ora 9:00 și vor dura 3 ore, similar examenului propriu-zis. Sunt exceptate anumite materii, atât pentru elevii de a-XI-a, cât și pentru cei de a XII-a, scrie antena1.ro.

Simularea examenelor de Bacalaureat 2019 se va desfășura la nivel național, ceea ce înseamnă că testarea se va desfășura la aceeași oră în toate liceele din țară, cu aceleași subiecte și cu așteptarea la simulare a tuturor celor 300.000 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a.

Subiectele de la simularea Bacalaureatului 2019 sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), instituția din subordinea Ministerului Educației care creează subiectele pentru toate examenele naționale. CNEE precizează într-un comunicat remis Edupedu.ro că subiectele sunt asemănătoare modelelor publicate pe subiecte.edu.ro.

Însă chiar dacă mai e timp până la probele propriu-zise ale examenului de Bacalaureat, elevii trebuie să-și însușească regulamentul de la Bac și să știe ce nu ai voie să facă. Așadar, iată ce e interzis la Bac:

  • Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa aiba, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbracaminte sau încaltaminte, în penare si altele asemenea sau în bancile în care sunt asezati în salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, însemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
  • Se interzice candidatilor sa aiba, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbracaminte sau încaltaminte, în penare si altele asemenea, sau în bancile în care sunt asezati în salile de examen, telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la retele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidati ori cu exteriorul.
  • Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice între ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidati sau cu exteriorul.
  • Candidatii care încalca regulile mentionat vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.
  • Încalcarea regulilor mentionate va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati „eliminati din examen”, fara posibilitatea recunoasterii, în sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor doua sesiuni la care candidatii „eliminati din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fara luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Recomandări

Programul „Masă caldă în şcoli” nu s-a derulat încă în judeţul Botoşani

Programul „Masa caldă pentru elevi” nu a început încă în judeţul Botoşani, chiar dacă şcoala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *