miercuri , 14 aprilie 2021 2:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Registrul actualizat al spațiilor verzi din Iași, în dezbatere publică

Municipalitatea ieșeană aduce la cunoștința publicului un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Registrului local al spaţiilor verzi din Municipiul Iaşi. Documentul reprezintă o actualizare a registrului spaţiilor verzi, care are drept scop organizarea folosirii raţionale a acestora, a regenerării si protecţiei lor eficiente, cu exercitarea controlului sistematic al schimbărilor calitative si cantitative.

Prin registrul local al spaţiilor verzi s-a realizat inventarierea şi transpunerea în format GIS a spaţiilor verzi, a speciilor de arbori şi arbuşti existenți în Municipiul Iaşi, precum şi a caracteristicilor cantitative şi calitative ale acestora, potrivit reglementărilor legale. Spaţiile verzi inventariate în registrul local se compun din următoarele tipuri de terenuri: spaţii verzi cu acces nelimitat: parcuri, scuaruri, fâşii plantate; spaţii verzi publice de folosinţă specializată: grădini botanice şi zoologice, muzee în aer liber, parcuri expoziţionale, zone ambientale şi de agrement pentru animale dresate în spectacolele de circ; spaţii verzi aferente dotărilor publice: creşe, gradiniţe, şcoli, unitati sanitare sau de protecţie socială, instituţii, edificii de cult, cimitire, baze sau parcuri sportive pentru practicarea sportului de performanţă; spaţii verzi pentru agrement: baze de agrement, poli de agrement, complexuri şi baze sportive; spaţii verzi pentru protecţia lacurilor şi cursurilor de apă; culoare de protecţie faţă de infrastructura tehnică; păduri de agrement.

Inventarierea spaţiilor verzi s-a realizat sub aspect tehnic, economic şi juridic, precum şi sub aspectul descrierii şi stabilirii caracteristicilor cantitative şi calitative ale vegetaţiei de pe aceste terenuri. Soluţia informatică aleasă permite generarea fişei spaţiului verde (document ce cumulează date din toate informaţiile cuprinse în sistem), rapoarte tabelare, grafice, situaţii statistice, constituind un instrument de lucru facil pentru serviciile de urbanism, cadastru, fond funciar, patrimoniu, domeniul public si privat al Municipiului Iași.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (CIC) – Biroul de Relaţii cu Publicul – ghişeul 6. În termen de 10 zile calendaristice de la afişare (începând cu data de 07.11.2018), se pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare, pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 11, Iaşi, 700064. Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare pot fi remise şi CIC– Biroul de Relaţii cu Publicul – ghişeul 6, luni, marti, miercuri şi vineri între orele 8.30-16.30 si joi între orele 8.30-18.30 sau pe adresa de email informatii@primaria-iasi.ro.

Tabelul centralizator al spațiilor verzi poate fi consultat AICI

Recomandări

Investiții de 120 de milioane de lei în comunele ieșene

Lista proiectelor CNI în județul Iași cuprinde câteva zeci de proiecte în mai multe localități. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *