Rectorul UAIC Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, Doctor Honoris Causa al Academiei de Științe Economice

Date:

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a primit astăzi, 17 ianuarie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Studii Economice din București, la inițiativa Facultății de Drept a acestei prestigioase instituții.

Evenimentul a avut loc astăzi, 17 ianuarie, începând cu ora 11:00, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

La ceremonia de decernare a titlului au fost prezente numeroase personalități din mediul universitar, dar si miniștrii, președintele AUF și al consiliului rectorilor, prof. univ. Dr. Sorin Cîmpeanu, foști membrii și președinți ai Curții Constituționale a României, președintele Curții de Conturi a României,  avocați și procurori deopotrivă.

Unul dintre cei mai apreciați profesori de Drept din România, prof. univ. dr. Tudorel Toader a absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în anul 1986, și după o experiență de 4 ani ca procuror la Procuratura locală Panciu, județul Vrancea, a început o carieră didactică în Universitatea ieșeană.

A început ca asistent universitar, în anul 1990, ajungând, 12 ani mai târziu, profesor universitar, conducător de doctorat (din anul 2005), decan al Facultății de Drept (2004 – 2016), director al Școlii doctorale din cadrul Facultății de Drept a UAIC (2005 – 2016) și rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (din 2016), funcție pe care o ocupă în prezent.

Tudorel Toader a fost ministru al Justiției (perioada februarie 2017 – aprilie 2019), membru în Comisia de la Veneția – organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în domeniul dreptului constituțional (2014 – 2022), judecător la Curtea Constituțională a României (octombrie 2006 – iulie 2016).

Profesează ca avocat în Baroul Iași, din anul 1991 (suspendat în perioada 2006 – iulie 2020, în care a ocupat diverse funcții în stat), fiind unul dintre cei mai reprezentativi avocați din țară, a publicat peste 30 de cărți (autor principal sau în colaborare, dar și peste 100 de articole și studii în reviste din fluxul științific internațional).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Descoperă Tramvaiul Iepurilă în ediția aniversară de 10 ani

Compania de Transport Public, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași,...

Concert extraordinar susținut de cei 3 Tenori Ieșeni la Palatul Culturii din Iași

Pe 30 mai, începând cu ora 18:30, cei 3...

Un pas mare pentru proiectul Trenului Metropolitan

Joi, 25 aprilie, a fost prezentat conceptul, traseul și...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...