marți , 15 iunie 2021 3:08 pm
Iasi booked.net
-1°C

Rectorul UAIC a făcut o vizită la Universitatea din Cernăuți

Ieri, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof. univ. dr. Tudorel Toader, împreună cu prof. univ. dr. Beatrice Abălașei, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, au făcut o vizită oficială la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, pentru consolidarea parteneriatelor academice dintre cele două instituții.

Discuțiile au avut drept obiectiv dezvoltarea cooperării academice dintre UAIC și Universitatea din Cernăuți, referitor la mobilitatea studenților, activitatea de cercetare științifică și activitatea didactică. S-a discutat și despre oportunitatea creării de programe de studii comune cu diplomă dublă sau a unei extensiuni a UAIC în Cernăuți, ambele părți exprimând deschiderea pentru a sprijini consolidarea parteneriatului deja existent.

În cadrul vizitei, delegația UAIC s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Vasyl BALUKH, prim-prorector, prof. univ. dr. Tamara MARUSYK, prorector, prof. univ. dr. Iaroslav ZORII, decanul Facultății de Educație Fizică și Sergii LUKANIUK, șeful Departamentului de Relații Internaționale de la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți.

Cooperarea dintre UAIC și Universitatea Națională „Iurii Fedkovici“ din Cernăuți a debutat prin încheierea unui acord bilateral, în anul 1993. În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina.

Recomandări

Ambasadorul Turciei în România, vizită oficială la UAIC

Vineri, 11 iunie 2021, Excelența Sa Füsun ARAMAZ, ambasador al Republicii Turcia în România, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *