joi , 27 ianuarie 2022 7:56 pm
Iasi booked.net
-1°C

Rata de colectare a sticlei a crescut cu peste 30% în urma implementării proiectului de colectare direct de la domiciliu

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲𝗮𝗻 𝗜𝗮𝘀̦𝗶, prin 𝗔𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗗𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝗿𝗮̆ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗦𝗮𝗹𝘂𝗯𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 (𝗔𝗗𝗜𝗦), a implementat, începând cu luna noiembrie, un program pilot de colectare a deșeurilor de sticlă, din poartă în poartă, în nouă comune din zona metropolitană.
În urma acțiunilor de colectare direct de la domiciliu, procentul de sticlă colectată a crescut față de luna precedentă cu peste 30%. Astfel, dacă în luna octombrie au fost colectate 77,04 tone de sticlă, în luna noiembrie totalul a crescut la 100,86 de tone, dintre care 54,68 de tone au fost colectate doar prin programul de ridicare direct de la domiciliu, din cele nouă comune din zona metropolitană: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Valea Lupului.
„Iată că, venind cu soluții concrete, ieșenii au răspuns pozitiv apelului nostru de a colecta selectiv sticla, singurul deșeu 100% reciclabil, care poate fi reciclat de mai multe ori fără să-și piardă din calități și poate deveni un produs nou în 30 de zile. Este datoria noastră, a autorităților, ca în continuare să găsim metode prin care să stimulăm colectarea selectivă și să impulsionăm ieșenii să fie mai atenți în gestionarea deșeurilor nu doar în municipii și orașe, nu doar în zona metropolitană, ci în întreg județul, astfel încât să facem prin acțiunile noastre un Iași Mai Verde și sănătos”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.
„Mă bucur că în doar o lună de la inițierea acestei campanii am obținut rezultate bune. Reacția pozitivă a ieșenilor ne motivează să continuăm implementarea programului și să îl extindem în cât mai multe localități din județ. Sunt încrezător că vom avea succes fiindcă văd din ce în ce mai mulți primari și cetățeni activ implicați pentru a colecta deșeurile pe categorii și a proteja mai mult mediul înconjurător”, a declarat Răzvan Gheorghiu, directorul ADIS Iași.
„Operaționalizarea sistemului de management integrat al deșeurilor anul acesta a însemnat tranziția către un nou mod de a gestiona deșeurile în județul Iași, atât la nivel județean, cât și la nivel individual. Protejarea mediului este un efort comun pe care autoritățile și cetățenii trebuie să îl facă împreună. Soluția de colectare direct de la domiciliu s-a dovedit utilă și este de-a dreptul îmbucurător ca ieșenii au privit-o cu entuziasm, astfel încât am reușit să obținem această creștere semnificativă doar în prima lună de implementare a programului”, a declarat Andrei Cazacu, administratorul public al județului Iași.

Recomandări

Patru focare de Covid 19 la Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: DGASPC – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *