Raport terifiant al WADA! Laboratorul antidoping din Bucureşti a muşamalizat moartea lui Patrick Ekeng

Date:

Graziela Vâjială, preşedinta Agenţiei Naţionale Antidoping între 2005 şi 2019, ar fi cerut laboratorului din Bucureşti să muşamalizeze rezultatele pozitive în cazul a cel puţin trei sportivi, anunţă Sports Integrity Initiative, citând un raport al WADA.

Mai mult decât atât, s-ar părea că au fost distruse şi probe din cazul morţii lui Patrick Ekeng.

Tocmai pentru acoperirea unor rezultate pozitive a fost închis laboratorul din Bucureşti în decembrie 2017. Sportul românesc a fost măcinat de nenumărate scandaluri de dopaj în ultimii 15 ani, iar reprezentanţi ai disciplinelor de prestigiu au călcat pe bec sau au tras un semnal de alarmă asupra felului în care Agenţia Naţională Antidoping a gestionat anumite cazuri. În ecuaţie au intrat mai multe cazuri celebre, iar totul a culminat, înainte de JO de la Rio de Janeiro, cu scandalul de la lotul de kaiac-canoe. O serie de sportivi şi-au căutat dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussanne, alţii şi-au ispăşit în linişte pedepsele. Cert e că mulţi dintre ei au susţinut că ceve e în neregulă la Agenţia Naţională Antidoping.

Între timp, la conducerea Agenţiei Naţionale Antidoping a fost numit Crisi Balaj, în locul Grazielei Vâjială. Conform surselor ProSport, nu mai era posibil ca laboratorul din Bucureşti să se reabiliteze cât timp Graziela Vâjială era la conducerea ANAD.

Nereguli în cazul morţii lui Patrick Ekeng

În raportul prezentat de Sports Integrity Initiative apare şi numele lui Patrick Ekeng, jucătorul care s-a stins în 2016, în timpul meciului Dinamo – FC Viitorul. Vâjială le-ar fi cerut angajaţilor laboratorului să facă o analiză nevalidată ştiinţific, în cazul unor probe sosite la laborator după moartea jucătorului. Dr. Cristina Stan a refuzat iniţial să facă acest lucru, dar ar fi cedat la presiunile Grazielei Vâjială. Conform sursei citate, Graziela Vâjială a făcut aceste presiuni pentru a muşamaliza rezultatele în cazul morţii lui Ekeng, reatează prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Astăzi, 19 aprilie, se redeschide Muzeul „Nicolae Gane” din Iași

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, va...

Operație pe coloană vitală pentru Maria, o fetiță care visează să danseze

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă,...

Cătălin Timofciuc (PNL) susține lărgirea drumului din Capăt CUG. Explică cum se poate face.

Consilierul Județean Cătălin Timofciuc susține într-o postare pe rețelele...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...