marți , 26 octombrie 2021 3:22 pm
Iasi booked.net
-1°C

Raluca TURCAN: ”Angajații din centrele pentru BĂTRÂNI și copii care nu se VACCINEAZĂ trebuie să se testeze pe BANII lor”

Angajații din centrele rezidențiale în care locuiesc persoane cu diverse afecțiuni, bătrâni și copii aflați în grijă statului trebuie să prezinte dovaca vaccinării. În caz contrar trebuie să se testeze pentru COVID-19 pe banii lor sau să prezinte de la medic dovada că nu se pot vaccina, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Acest act normativ dă posibilitatea angajatorilor să-şi reaşeze schema de personal astfel încât cei care nu sunt vaccinaţi, sunt în imposibilitate să-şi plătească testul, dar vor să lucreze în continuare, eventual să aibă şi acces la beneficiari, să se ducă să lucreze temporar în altă parte, în aceeaşi instituţie. În funcţie de cât durează acea mutare temporară, ei au posibilitatea să se vaccineze.

Textul legal este foarte clar: angajatorul are posibilitatea ca, în urma discuţiei cu angajatul, să reaşeze temporar schema de personal astfel încât să dea posibilitatea angajatului ca într-o perioadă scurtă de timp să se vaccineze, a spus Turcan.

Anunțul vine în contextul în care foarte puțini angajați din acest domeniu sunt vaccinați, dar intră în contact cu persoane vulnerabile. Astfel, acestea sunt puse în pericol chiar de persoanele care ar trebui să le protejeze, a spus Turcan.

Recomandări

Raluca TURCAN: Certificatul COVID trebuie să fie pașaport de ACCES la muncă în instituții PUBLICE

Ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat, marți seară, la Digi24, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *