marți , 26 octombrie 2021 2:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Raed ARAFAT avertizează: ”Potențialul de CREȘTERE este unul serios! Trebuie să fim PREGĂTIȚI”

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că este „foarte posibil” să asistăm la o creştere a numărului de cazuri noi de COVID -19, având în vedere datele din ultimele 2-3 zile, şi a adăugat că autorităţile monitorizează continuu situaţia internărilor în spitale, inclusiv cazurile de copii, atât în secţiile obişnuite, cât şi în cele de terapie intensivă.

El a fost întrebat ce estimări are în privinţa numărului de cazuri noi de COVID pentru următoarele două săptămâni, având în vedere că miercuri s-au înregistrat peste 800 de astfel de cazuri.

„Nu am estimări şi nu am făcut niciodată estimări cu cifre, pentru că nu am de unde să ştiu exact unde ajungem. Ce pot să vă spun este că potenţialul de creştere este unul serios şi după ce am văzut în ultimele 2-3 zile cifrele şi modul de creştere e clar că este foarte posibil să asistăm la creşteri mai departe.

Nu pot să vă dau cifre exacte, dar trebuie să fim pregătiţi că vor fi creşteri în continuare.

Noi monitorizăm mai departe ce se întâmplă la nivel de spitale, internări în secţiile obişnuite, cu oxigen, în secţiile de terapie intensivă, să vedem acolo care este impactul. Şi, bineînţeles şi pe categoria copii, să vedem acolo care este impactul şi dacă sunt creşteri la internările în spitale în secţiile obişnuite sau în secţiile de terapie intensivă”, a declarat Raed Arafat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Recomandări

Ministrul Sănătății, Cseke ATIILA: Încă nu am ajuns în vârful valului 4 al pandemiei, nu suntem nici măcar pe platou

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că România ”nu a ajuns în vârful …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *