miercuri , 20 noiembrie 2019 6:27 am
Iasi booked.net
-1°C

Raed Arafat vrea introducerea în programa şcolară a cursurilor de prim-ajutor

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că trebuie găsită o soluție de introducere în programa școlară a cursurilor de prim-ajutor, precizând că organizarea unui astfel de proiect este foarte grea, dar că vede un astfel de proiect viabil în România în următorii ani.

Prezent sâmbătă la Maratonul Resuscitării, care are loc într-un mall din București, Raed Arafat a declarat că există țări în care cursurile de prim-ajutor se află în programa școlară începând cu prima clasă, lucru care ar fi util și pentru țara noastră, potrivit Agerpres.

„Sunt ţări care fac începând cu prima clasă – cum anunţă la 112, ce spui la 112, după care la următoarea clasă învaţă copiii anumite manevre, la următoarea altele şi când copilul pleacă de la şcoală, el să ştie ca adolescent, toate manevrele de resuscitare sau de oprire a hemoragiei, de acordare a primului ajutor. Un program de acest gen trebuie să intre în România şi să devină obligatoriu”, a declarat secretarul de stat în MAI.

Recomandări

O ieșeancă va reprezenta România la Miss Universe

După un an de absență, România revine în Miss Universe. Dorina Chihaia este ieșeanca care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *