marți , 26 octombrie 2021 8:23 pm
Iasi booked.net
-1°C

Raed Arafat: „A crescut numărul de cazuri la ATI”

Este o perioadă cu multe necunoscute. Tocmai pentru a lămuri o parte dintre ele, Raed Arafat, cel care conduce Grupul de Comunicare Strategică, a explicat care sunt următorii pași în lupta cu SARS-CoV-2.

Dacă urmărim situația și urmărim ce se întâmplă în alte țări o sa observăm că țările care s-au relaxat încep să aibă probleme. Noi am zis că o să fie o situație de balanță, este imposibil să închizi oamenii în case atâtea timp, dar sunt măsuri de relaxare, calculezi ce măsuri iei, nu poți să le iei pe toate deodată.„, a declarat Raed Arafat, în platoul Observator.

Secretarul de stat în MAI a explicat că măsurile de relaxare trebuie luate treptat, pentru a evita o explozie a îmbolnăvirilor și, implicit, a deceselor.

Nu e doctorul Arafat sigur care decide, este o comisie întreagă care lucrează. Nu poți să iei toate măsurile deodată, se iau unele măsuri, apoi aștepți perioada de incubație să vezi cu cât crește.„, a precizat Arafat.

Acesta a explicat, la Observator, că a crescut numărul de pacienți din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), în ultimele zile.

Avem o creștere ușoară, ne așteptam la acest lucru. Trebuie să fim siguri că această creștere să nu devină bruscă. A crescut semnificativ numărul de cazuri de la Terapie Intensivă, am ținut-o mai multe zile la 140, 130, 120, astăzi am ajuns la 171. Trebuie să înțeleagă lumea, vedem pe rețelele de socializare, scrii ceva și ești atacat. Sunt conturi fabricate ca să atace„., a spus Raed Arafat.

Avem și situația în care au început să iasă personaje pe linie juridică, că ați fost tratați experimental, că s-au folosit tratamente pentru HIV. Toată lumea a folosit tratamentul pentru HIV. Persoanele care pot vorbi și explica nu mai pot să o facă, pentru că se expun. Foarte multe discuții care pun sub semnul întrebării toate măsurile care au fost. Este normal să ai dezbateri, dar când apar oameni care n-au nimica cu meseria de medic, cu medicina, și încep să o ia pe partea juridică, pe toate părțile, încep să pună sub semnul întrebării deciziile medicale, acești oameni trebuie să aibă responsabilitate. Dacă vedem că situația nu este așa de roz, poate că vor trebui să dea răspunsuri populației.„, a declarat secretarul de stat în MAI.

Raed Arafat consideră că anumite personaje, fără pregătire în domeniul medical, au dus la erodarea încrederii populației în deciziile autorităților.

Avem personaje, nu direct în politică, avem situația celui care a vrut să se infecteze. A vrut să arate oamenilor că este ceva banal […] toate acestea duc la începerea erodării încrederii populației.„, a explicat Arafat.

Persoanele care pot vorbi și explica nu mai pot să o facă, pentru că se expun. Suntem câțiva nebuni care acceptăm să ne expunem și să fim înjurați.„, a fost de părere Raed Arafat.

Recomandări

Nici un pat liber la ATI la nivel național

În data de 16 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *