miercuri , 22 septembrie 2021 1:20 am
Iasi booked.net
-1°C

Pui de câine aruncat odată cu resturile menajere într-un container îngropat

Un pui de câine a fost aruncat odată cu gunoaiele menajere, într-un container îngropat din municipiul Suceava.

Cățelul a fost salvat la timp, pentru că un trecător l-a auzit plângând și a sunat la autorități. Angajații de la „Serviciul de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deșeuri”, a scris pe Facebook viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, cel care a făcut publică povestea.

140061724_3583357628427786_990296560491852765_o

Iată mesajul viceprimarului:

Abandonat și nu oriunde, ci în unul dintre amplasamentele îngropate din oraș, fără milă, asemenea unui gunoi menajer. 😔
Cu toate acestea, cățelul din imagine a avut șansa ca un trecător să îl audă și să facă imediat sesizare către colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare și Gestionare câini fără stăpân, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deșeuri.
Din păcate acest caz nu este singular, frecvent în municipiul Suceava sunt aduși și abandonați mulți căței. În consecință, administrația locală continuă acțiunile de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Suceava.

-Anul trecut, 716 câini au fost capturați și duși în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea și microciparea.

-De asemenea, datorită colaborării cu Asociația PRO ANIMALS TINA, 625 de căței au fost adoptați, dintre aceștia 42 în țară, iar 583 în străinătate.

Încurajez în continuare adopția din adăpost, aceasta este gratuită și se poate realiza la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail adoptiicatei@primariasv.ro.

În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care așteaptă să fie adoptați.”

Recomandări

Oamenii străzii primesc adăpost și sunt testați anti-covid

Persoanele care în perioada cu ger primesc adăpost în centrele Primăriei Iași sunt testate COVID-19. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *