joi , 9 decembrie 2021 5:08 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pugiliștii TRICOLORI s-au rugat la Moaștele Sfintei Parascheva, înainte de a pleca la EUROPENELE din Muntenegru

Cu doar câteva zile înainte de plecarea spre Muntenegru, unde săptămâna viitoare vor avea loc Campionatele Europene de box pentru tineret, la Budva, pugiliștii tricolori, împreună cu antrenorii de la lot și președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea, au venit sâmbătă la Catedrala Mitropolitană din Iași pentru a se ruga la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Veniți de la Bacău, unde sunt în cantonament de câteva luni, pugiliștii Saly Palapiuc, Marian Ghinoiu, Ionuț Chiriac, Eusebiu Târzoman, Andrei Musteț, Alexandru Buleu, Daniel Hermeziu și Iulian Dumitrescu, împreună cu antrenoriiRelu Auraș, Gheorghe Ionuț, Radu Zarif și Robert Băiatu și cu președintele federației, Vasile Câtea au trecut rând pe rând prin fața raclei și s-au închinat, după ce au stat câteva zeci de minute la rând. S-au rugat pentru sănătatea lor și a familiei, dar și pentru un ajutor divin la Europenele din Muntenegru, competiție programată săptămâna viitoare.

Pugiliștii și staff-ul federal au primit și binecuvântarea preoților aflați în apropiere, dar și mesaje de susținere din partea sutelor de credincioși aflați la rând pentru a se închina la Sfânta Cuvioasă.

”După foarte multă muncă, în care antrenorii și sportivii au făcut tot ce le stă în putere pentru a ajunge în formă maximă la Campionatul European din Muntenegru, am avut o discuție cu întreg lotul, la Bacău, iar copiii și antrenorii au spus că vor să vină să se roage la Cuvioasa Parascheva, pentru a merge la Europene cu inima deschisă și cu sufletul împăcat. În box, ca și în alte sporturi, ai nevoie și de ajutor de la Dumnezeu.

Eu sper ca ajutorul divin să aducă împlinireamuncii lor de ani de zile, pentru că au renunțat la copilărie, la familie și s-au sacrificat pentru a face rezultate în sportul românesc. Mergem cu opt pugiliști la Europene și ne dorim cât mai multe medalii”, a declarat pentru ProSport președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea.

Recomandări

Diana ȘOȘOACĂ, scandal la pelerinaj: ”Hai, ne certăm… Poate că Sfânta Cuvioasă PARASCHEVA a vrut să fiu senator”

Senatoarea Diana Șoșoacă a participat joi la pelerinajul de la Iași organizat cu ocazia hramului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *