joi , 27 ianuarie 2022 8:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

PSD a decis ca Marcel CIOLACU să fie propus PREMIER

Social democrații au votat, în ședința Consiliul Politic Național, desemnarea lui Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. De asemenea, conducerea PSD a aprobat în unanimitate și rotativa premierilor, însă, spre deosebire de liberali care cer să înceapă rotativa cu un premier PNL, social democrații nu au votat ca primul premier să fie de la PSD.

După ședință, vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat:

„PSD a decis în unanimitate să-l susțină pe președintele PSD Marcel Ciolacu pentru poziția de premier. Este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlmentare din 2020.

PSD a decis în unanimitate să acceptăm acest sistem de rotație la șefia guvernului.

Nu am dat un vot azi ca Marcel Ciolacu să fie premier peste un an jumate. Despre ce vorbim? N-avem nevoie de încurajări și de terapii de grup în interiorul CPN-ului. Nu suntem la alcoolici anonimi. Astea sunt lucruri evidente.

Poziția de a da primul premier nu e a noastră, e dată de români prin voturile de la alegerile parlamentare de anul trecut.

Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, venim în fața partidului și supunem atenției negocierea care posibil ar rezulta în urma acestei întâlniri.

Mandatul e destul de clar, nu e flexibilitate aici”.

Recomandări

Guvernul pregătește o măsură cu impact URIAȘ: TVA zero pentru alimentele de bază

Guvernul pregătește o măsură care va avea un impact uriaș și se va resimți în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *